X
SULJE MAINOS
Maskinkäyttöä suositellaan jälleen muun muassa Helsingin joukkoliikenteessä. / LEHTIKUVA / TIMO JAAKONAHO

Edustajan kuusi ehdotusta – tässä olisi ratkaisua koronaan

Terhi Koulumies kehottaa kukistamaan epidemian johdonmukaisella strategialla.

Kokoomuksen kansanedustaja Terhi Koulumies arvostelee pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitusta poukkoilevasta epidemialinjasta.

Hän viittaa arvioon, jonka mukaan niin sanotun hätäjarrun käyttö ei olisi poissuljettua heikentyneen koronatilanteen vuoksi. Alueellisia rajoituksia on lisätty viime aikoina, vaikka linjaa kevennettiin huomattavasti vain noin kaksi kuukautta sitten.

– Nyt on taas idiotismia, hallitus. Ei ratkaisu ole lyhytkestoiset poukkoilevat rajoitukset vaan pitkäjänteinen johdonmukainen linja: maskit kaikille, matalan kynnyksen testaus, rokotukset, tartunnanjäljitys ja karanteenit sekä laaja ķoronapassi, Koulumies twiittaa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL kertoi keskiviikkona 1 007 uudesta koronatartunnasta. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä 306 potilasta, joista 42 on tehohoidossa.

Kahden viikon tartuntojen kokonaismäärä on nyt 13 278. Viikko sitten se oli 11 425 ja kaksi viikkoa sitten 9 970.

Epidemiastrategian hätäjarrua käytettäisiin vasta silloin, jos tilannetta ei pystyttäisi hallitsemaan riittävästi alueellisin tai paikallisin toimin. Ilta-Sanomien näkemän neuvottelumuiston perusteella muutos tarkoittaisi käytännössä paluuta valtakunnalliseen ohjaukseen ja laaja-alaisiin toimiin.

Hätäjarrun sovellusaika olisi mahdollisimman lyhyt. Sen käyttö lopetettaisiin, kun toimien ylläpitoa ei voisi enää pitää oikeasuhtaisina ja välttämättöminä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt