X
SULJE MAINOS

Eduskunnan feministiryhmän mielestä tasa-arvo-ohjelma on riittämätön

Eduskunnan Feministiryhmän mielestä hallituksen hiljattain julkaisema tasa-arvo-ohjelma vuosille 2016-2019 sisältää hyviä ajatuksia, mutta on kokonaisuudessaan riittämätön ilman perhepoliittisia uudistuksia.

Ryhmän mielestä tasa-arvo-ohjelma olisi kaivannut lisää konkretiaa ja kunnianhimoa erityisesti rakenteiden muuttamiseksi tasa-arvoisempaan suuntaan. Ryhmä korostaa, että tasa-arvon vahvistuminen edellyttää nimenomaan sitä, että sen eteen tehdään jatkuvasti töitä suunnitelmallisesti ja määrätietoisesti.

Feministiryhmä on sitä mieltä, että ohjelma sisältää pieniä hyviä asioita, kuten perhevapaista aiheutuvien kustannuksien tasaamisen 2500 euron kertakorvauksena äidin työnantajalle, muttei kuitenkaan juuri mitään rakenteita muuttavaa.

Ryhmä korostaa, että sukupuolten välistä tasa-arvoa ajatellen suurimmat epäkohdat Suomessa liittyvät työelämään ja vanhemmuuden kustannuksen jakautumiseen.

Feministiryhmä muistuttaa, että hallituksen strategisen tavoitteen 72 prosentin työllisyyden saavuttamiseksi nämä vanhempainvapaan ja kotihoidontuen uudistukset olisivat välttämätön ja tarpeellinen väliaskel.

– Naisten työllisyystavoitteen saavuttamiseksi olisi ollut välttämätöntä sisällyttää isien ja äitien perhevapaiden, ja niiden kustannusten, tasaisempi jako mukaan tasa-arvo-ohjelmaan, Feministiryhmä sanoo.

Ryhmä kokee, ettei tasa-arvo-ohjelma tarjoa riittävästi ratkaisuja tähän kokonaisuuteen ja perää kannanotossaan uskaliaampaa ja avoimempaa keskustelua vanhempainvapaiden eri muodoista ja mahdollisuuksista.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt