”Donald Trumpista tehtiin hullu rasisti. Se toimii. Millään muulla ei ole väliä.”

Suostuttelu-käsitteellä Donald Trumpin nousun ennustanut Scott Adams povaa nyt hänen häviötään – ellei Trump tajua tehdä yhtä asiaa.

Kirjailija ja kommentaattori Scott Adams tunnetaan parhaiten Dilbert-sarjakuvan piirtäjänä. USA:n presidentinvaalien esivaaleissa hän herätti huomiota blogillaan, jossa harvojen joukossa ennusti alusta asti oikein Donald Trumpin voiton.

Scott Adams on herättänyt suurta kiinnostusta eritellessään Trumpin outoja tekniikkoja ja taktiikkoja. Adamsin lempikäsite on suostuttelu (persuasion).

Nyt hän kirjoittaa blogissaan puhuneensa kuukausien ajan hyvää Donald Trumpin suostuttelukyvyistä ja lähinnä pahaa Hillary Clintonin vastaavista kyvyistä. Miksi sitten Clinton johtaa ja on Adamsin mukaan ”täydellisesti” voittamassa suostuttelun?

Adamsin mukaan siksi, että Clintonin puoli on isompi kuin hänen kampanjansa sisältäen myös esimerkiksi tukijat ja tiedotusvälineet. Kampanja on ollut heikko, mutta ilkeän tehokkaat tukijat ovat onnistuneet brandaamaan Donald Trumpin hulluksi rasistiksi.

– Mikään muu tässä vaalissa ei merkitse, Scott Adams toteaa.

– Valheet eivät merkitse. Kannan vaihtaminen ei merkitse. Trumpin hallinta asioista ei merkitse. Politiikka ei merkitse. Trump-yliopiston (skandaali) ei merkitse. Edes seksismisyytteet eivät ole riittäviä saamaan häntä raiteiltaan.

– Suostuttelun tappolaukaus Trumpia vastaan on syytös, että Trump on hullu rasisti. Kun yhdistät hullun ja rasistin, saat tappavan suostuttelucocktailin. Ja sen Clintonin puoli on tehnyt.

Adamsin mielestä Clintonin kampanja tunnisti hullun rasistin teeman parhaaksi lähestymistavaksi ja alkoi vasaroida sitä erilaisilla Pelkää Trumpia -viesteillä.

– Pelko toimii kun tosiasiat eivät. Ja ”hullu rasisti” on todella pelottava. Ja todella toimii.

– Tosiasioilla ei ole merkitystä. Tosiasioilla ei ikinä ole merkitystä. Sillä on merkitystä että ”hullun rasistin” leima sai tarpeeksi vahvistusta että se tarttui kuin terva. Clintonin tiimi voitti kesäkuun. Ja ellei jotain muutu, Clinton astelee helppoon voittoon marraskuussa.

Adams toteaa Donald Trumpin mahdollisuuden olevan siinä, että hän kohtaa suoraan huoneessa olevan elefantin ja puhuu hullun rasistin syytöksen halki – jos ei, hän häviää. Jos hän sen sijaan suostutellen vakuuttaa rakastavansa amerikkalaisen diversiteetin arvoa ja sitoutuu puolustamaan sitä, hän voittaa Adamsin mielestä ylivoimaisesti.

Scott Adams kirjoittaa odottavansa jälkimmäistä. Hän tukee itse Clintonia sanojensa mukaan kalifornialaisena ”turvallisuussyistä”. Adams arvelee Trumpin voimakkaimpien hyökkäysten alkavan vasta loppukesästä, kun Clinton on saanut ehdokkuutensa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt