Donald Trump. LEHTIKUVA / AFP PHOTO Mandel Ngan

”Donald Trumpin pitäisi luottaa vaistoonsa” – senaattori ihmettelee muutosta

Amerikkalaissenaattorin mukaan taistelu terrorismia vastaan pitää tehdä viisaammin.

Kentuckya edustava republikaanisenaattori Rand Paulin mukaan Yhdysvaltain ulkopolitiikka on sekaisin, ja sitä on kehitettävä nopeasti fiksummaksi.

– Herra presidentti (Donald Trump), luota vaistoosi ja toimi niin kuin tunnet olevan oikein. Afganistanin sodan pitäisi olla päättynyt ja joukkomme pitäisi poistua. Meidän ei olisi pitänyt osallistua Syyrian sisällissotaan. Älkäämme jatkako osallistumistamme, Rand Paul kirjoittaa CNN:n julkaisemassa kirjoituksessa.

Paulin mukaan Yhdysvaltain pitää jatkaa taistelua terrorismia vastaan, mutta se pitää tehdä viisaammin ja perustuslakia kunnioittaen.

Paulin mielestä Presidentti Trump näyttää haluavan johtaa Yhdysvallat toiseen suuntaan.

– Presidentti Trump puhui presidentinvaalikampanjan aikana selvästi erilaisen ulkopolitiikan puolesta. Hän vastusti Irakin sotaa sekä Libyan ja Syyrian interventiota ja hän halusi vetää joukot pois Afganistanista.

– Silti reilun vuoden aikana hän on nimittänyt lyhytnäköisiä neuvonantajia, jotka eivät suostu oppimaan mitään näistä sodista ja lähihistoriastamme.

Paulin mukaan kansallisen turvallisuuden neuvonantaja John Bolton ja ulkoministeriehdokas Mike Pompeo eivät ole oikeita valintoja.

Paulin mukaan Yhdysvaltain hallinnon pitää keskittyä maan sisäisiin asioihin eikä keskittyä ”uuskonservatistiseen ulkopolitiikkaan”, jonka seurauksena Yhdysvallat on velkaantunut paljon.

– Meidän pitää jälleenrakentaa täällä, ei ulkomailla.

– Presidentti Trump tiesi tämän pyrkiessään presidentiksi. Hän tiesi sen kaksi viikkoa sitten, kun hän ilmoitti haluavansa vetää Yhdysvaltain joukot Syyriasta niin pian kuin mahdollista. Mutta hän kuunteli huonoja neuvoja samoilta henkilöiltä, jotka alun perin aiheuttivat juuri näitä sotkuja.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt