Donald Trumpin hallinnossa uusi kohu: Tuore nimitys vertasi Obamaa Hitleriin ja jäi kiinni plagioinnista

David A. Clarke kopioi osan pro gradu -tutkielmastaan.

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpin hallinto on joutunut jälleen uuden kohun kouriin. Tällä kertaa kohun aiheuttaja on David A. Clarke, presidentin tuore nimitys kotimaan turvallisuusviraston apulaisministeriksi.

Viikko sitten Trumpin hallintoon liittynyt entinen sheriffi on CNN:n mukaan kopioinut osan pro gradu -tutkielmastaan. Clarke unohti mainita tutkielmassa lähteitä ainakin 47 kertaa. Hän on valmistunut Yhdysvaltojen merivoimien akatemiasta. Yliopiston asiasta antamassa lausunnossa todetaan, että normaali toimintamalli vastaavissa plagiointiepäilyissä on aloittaa aiheesta tutkinta.

Verkkouutiset kertoi apulaisministerinimityksen tultua julki, että Milwaukeen piirikunnan sheriffinä aiemmin työskennellyt Clarke on tullut tunnetuksi räväkästä ja kovasta retoriikastaan. Hän on muun muassa kehottanut Twitterin välityksellä amerikkalaisia ”tarttumaan heinähankoihin ja soihtuihin ja vastustamaan hallitusta”.

Clarke on todennut, että Black Lives Matter -liike (tummaihoisiin ihmisiin kohdistuvaa syrjintää, etenkin poliisiväkivaltaa, vastustava liike) aloittaa pian yhteistyön Isisin kanssa tuhotakseen Amerikan.

Clarke myös vertasi kesällä 2015 ex-presidentti Barack Obaman toimia natsi-Saksan johtaja Adolf Hitlerin vastaaviin.

– Hitler yhdisti vuonna 1936 kaikki poliisivoimat saman johtajan alaisuuteen. Obama yrittää tehdä saman käyttämällä oikeusministeriötä paikallispoliisin saattamiseksi liittovaltion alaisuuteen. Herätys!, Ckarke tviittasi.

Lue lisää:

Obamaa Hitleriin verrannut sheriffi kertoo liittyvänsä Donald Trumpin hallintoon

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt