Verkkouutiset

Donald Trumpin aivan yllättävät luvut – nämä vihjaavat hänen yhä voivan voittaa

Republikaanien presidenttiehdokkaan epäsuosioluvut ovat korkeita. Tärkeät paikalliset luvut näyttävät kuitenkin muutakin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

USA:n presidentinvaaleissa on aivan viime aikojen narratiivi ollut Hillary Clintonin musertava ylivoima ja Donald Trumpin historiallisen rökäletappion povaaminen. Puheenaihetta eivät ole muuttaneet edes Orlandon terrori-iskun jälkeen hieman nousseet Trumpin kannatusluvut.

USA:n vaalit ratkaistaan todellisuudessa vain muutamissa osavaltioissa. Osavaltioista suuren valtaosan kannatusykkönen tiedetään jo etukäteen, eivätkä ehdokkaat itsekään panosta niihin.

Muutamissa tärkeissä, mahdollisesti puolta vaihtavissa osavaltioissa on tasapaino-piirikuntia, joiden tulos on heijastellut kulloisenkin vaalin tulosta. Ne siis näyttävät suuntaa.

Axiom Strategies -yhtiö on keskittynyt seuraamaan seitsemää tällaista piirikuntaa, joiden asukkaiden kannat periaatteessa saattavat indikoida voittajaa. Nämä piirikunnat ovat Watauga North Carolinassa, Sandusky Ohiossa, Luzerne Pennsylvaniassa, Washoe Nevadassa, Jefferson Coloradossa, Loudoun Virginiassa ja Tampan Hillsborough Floridassa.

Politico kertoo, että Donald Trump johtaa +4 prosenttiyksiköllä Wataugassa, +5 Sanduskyssa, +17 Luzernessa ja +12 Washoessa.

Hillary Clinton johtaa +4 Jeffersonissa ja +8 Loudounissa.

Hillsborough on tasan.

Presidentinvaalien penkkiurheilijoita ihmetyttää erityisesti Pennsylvanian Luzernen luku. Valitsijamiesten suuren määrän takia merkittävä Pennsylvania on viime vaalit mennyt aina demokraattiehdokkaalle. Jos Trump onnistuisi kääntämään osavaltion hyväkseen, saattaisi hänen strategiansa voitosta koillisen USA:n osavaltioiden kautta toimia.

Tällöin saatettaisiin nähdä myös tilanne, jossa Hillary Clinton saisi merkittävästi enemmän ääniä valtakunnan tasolla, mutta Donald Trump valittaisiin presidentiksi valitsijamiesmatematiikalla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)