Presidentit Sauli Niinistö ja Donald Trump Mäntyniemen aamiaistapaamisella maanantaina. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Donald Trumpia yritettiin käräyttää Suomi-kommentista – ”kiusallista”

Toimittajat olettivat USA:n presidentin kärsineen Suomi-Nato -tiedon puutteesta.

USA:n presidentti Donald Trump tapasi tasavallan presidentti Sauli Niinistön Mäntyniemessä maanantaiaamuna. Aamiaistapaamisen alussa paikalla olleet tiedotusvälineet kuulivat, kun Trump totesi nauttineensa Niinistön seurasta muutama päivä aiemmin Naton Brysselin huippukokouksessa, arvostaneensa tukea ja luonnehti kokouksen olleen aluksi kova mutta muuttuneen rakkaudeksi.

Twitter paljastaa CNN:n ja New York Timesin toimittajien ilmeisesti olettaneen ja pyrkineen nopeasti kertomaan, että Trump ei ehkä tiennyt, että Suomi ei kuulu Natoon. Narratiivin luomisyrityksestä kirjoittaa The Epoch Times.

CNN:n Josh Rogin julkaisi twiitin, jossa luonnehti olettamaansa Trumpin kömmähdystä ”kiusalliseksi” (#awkward). Rogin laittoi twiittiinsä myös CNN:n Christiane Amanpourin ja Jake Tapperin osoitteet:

Kymmenen minuutin sisällä Josh Rogin ilmeisesti sai tietoonsa, että presidentti Sauli Niinistö todella oli läsnä Brysselin huippukokouksessa. Rogin lähetti uuden twiitin, jossa kuvaili Trumpin puhetta silti omituiseksi. Lisäksi Rogin lähetti korjaavan täydennystwiitin:

New York Timesin Julie Davis, joka on myös CNN:n analyytikko, kysyi Twitterissä ”luuleeko hän (Trump) että Suomi on Natossa?”.

ThinkProgress -julkaisun Rebekah Entralgo ehti kirjoittaa asian tästä avautuvaksi artikkeliksi. Sen otsikko oli ”Trump kiittää Suomea tuesta Natolle, mutta Suomi ei ole Natossa”.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt