Donald Trump. LEHTIKUVA / AFP Nicholas Kamm

Donald Trumpia syytetään pannukakkujen varkaudesta

Skotlannin sukuhaara ei vakuuttunut tulevan presidentin vierailusta vuonna 2008.

Donald Trumpin Skotlannin sukuhaaran kaikki jäsenet eivät muistele Yhdysvaltain nykyistä presidenttiä lämmöllä.

Trumpin äidin puolen kaukainen sukulainen Alice Mackay muistelee the National -lehdelle silloisen liikemiehen vierailua Isle of Lewisille vuonna 2008.

Donald Trumpin kerrotaan viettäneen vain pari minuuttia äitinsä ja tämän yhdeksän sisaruksen entisessä kodissa.

– Hän kävi täällä eräänä aamuna, kun olin tekemässä kiireellä pannukakkuja. Hän oli unohtanut, että aviomieheni oli kuollut. Sitten hän laittoi pari pannukakkua taskuunsa eikä edes tervehtinyt, Mackay sanoo.

Valkoinen talo ei vastannut Newsweek-lehden tiedusteluihin mahdollisesta pannukakkuvarkaudesta. Alice Mackayn vaikutelma presidentin vanhemmista on huomattavasti jälkikasvua myönteisempi.

– En pidä [Donaldista] yhtään, hän on niin erilainen äitiinsä ja isäänsä verrattuna. Hänellä oli ihastuttavat vanhemmat, enkä tiedä mikä hänessä meni vikaan, Mackay toteaa.

Donald Trump kertoi vuonna 2008 vierailunsa yhteydessä medialle hektisestä elämäntyylistään.

– Olen ollut hyvin kiireinen, olen luonut työpaikkoja kaikkialle maailmaan. On hyvin, hyvin haastavaa löytää tarpeeksi aikaa palatakseni [Skotlantiin]. Mutta tämä vaikutti sopivalta hetkeltä, koska minulla on oma lentokone. Olen onnellinen että tulin, ja aion tulla takaisin, Trump sanoi.

Presidentin äiti Mary Anne muutti Yhdysvaltoihin 17-vuotiaana vuonna 1930. Hän tapasi Fred Trumpin New Yorkissa järjestetyissä juhlissa, minkä seurauksena pari meni naimisiin vuonna 1936. Mary Anne vieraili säännöllisesti Skotlannissa ja lahjoitti varoja muun muassa kylänsä yhteisöllisiin rakennuksiin.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt