Donald Trump: Siirtolaisaalto voi olla Euroopan loppu ja johtaa vallankumouksiin

Donald Trump arvostelee kovin sanoin Euroopan maahanmuuttopolitiikkaa.

Republikaanien presidenttiehdokkaaksi pyrkivä miljardööri Donald Trump suomii Euroopan maahanmuuttopolitiikkaa ensimmäisessä eurooppalaismedialla antamassaan pitkässä haastattelussa.

”Ranska ei ikävä kyllä ole sitä, mitä se oli ennen – eikä ole Pariisikaan”, Trump totesi ranskalaiselle konservatiivilehti Valeurs Actuellesille.

Hän väittää Ranskassa olevan ”no-go” -alueiksikin mediassa luonnehdittuja paikkoja, jotka ovat varsinaisen lain ulkopuolella. Hän luonnehti niitä Ranskan ”menetetyiksi alueiksi”.

Trump arvosteli kovin sanoin Saksan liittokansleri Angela Merkelin maahanmuuttolinjauksia. Hänen mukaansa suurien maahanmuuttajamäärien päästäminen maahan on ”traaginen virhe”.

”Jos tilanteeseen ei puututa päättäväisesti, on se Euroopan loppu”, Trump totesi maahanmuuttoaallosta.

Hänen mukaansa siirtolaistilanne voi jopa johtaa oikeisiin vallankumouksiin Euroopassa.

Donald Trump otti haastattelussa myös kantaa Ranskan mielestään liian tiukkaan aselainsäädäntöön ja Pariisin marraskuun terrori-iskuihin.

”Jos yleisössä olisi ollut aseistettuja ja koulutettuja ihmisiä, olisiko kaikki todellakin mennyt samalla tavalla”, Trump kysyi, viitaten Bataclanin konserttipaikan terrori-iskuun.

”En usko niin. He olisivat tappaneet terroristit. Tämä on ihan maalaisjärkeä. Kannan aina asetta. Voin kertoa, että jos olisin ollut Bataclanissa tai jossakin (terrori-iskujen kohteeksi joutuneista) kahviloista, olisin ampunut. Olisin ehkä menettänyt henkeni, mutta olisin vetänyt aseeni esiin”, Trump totesi.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt