Alexandria Ocasio-Cortez. LEHTIKUVA / Getty Images / AFP Spencer Platt

Donald Trump leimaa naisnelikkoa: He ovat demokraattien kasvot

USA:n presidentti jatkaa kampanjavideolla kohuttua riitaa kongressiedustajien kanssa.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin uudelleenvalintakampanja on julkaissut uuden videon The Squad -kutsumanimellä tunnetuksi tullutta neljän demokraattiedustajan ryhmää vastaan.

Donald Trump herätti aiemmin heinäkuussa laajaa paheksuntaa Twitter-viesteillään, joissa hän kehotti Alexandria Ocasio-Cortezia, Ayanna Pressleya, Rashida Tlaibia ja Ilhan Omaria ”palaamaan takaisin niihin romahtaneisiin ja rikollisuuden piinaamiin paikkoihin, joista he tulivatkin”.

Nelikko vastasi kuvailemalla kommentteja rasistisiksi ja vaatimalla presidentin viraltapanoa. Edustajista Omar on syntynyt Somaliassa ja muut Yhdysvalloissa. Ocasio-Cortez ja Tlaib ovat ensimmäiset Yhdysvaltain demokraattiset sosialistit (DSA) -järjestön naispuoliset kongressiedustajat.

Näyttävää riitaa pidettiin lähtölaukauksena marraskuussa 2020 pidettäville presidentinvaaleille, joiden sävystä odotetaan tavanomaistakin räväkämpää.

Tuoreella videolla Donald Trumpin kampanjaesiintymisiä yhdistetään ”demokraattisen puolueen johtajiksi” kutsuttujen edustajien lausuntoihin ja uutisvideoihin. Trump muun muassa huomauttaa Ilhan Omarin pyytäneen Minnesotan tuomioistuimelta myötätuntoa ISIS-taistelijoiksi pyrkineiden tuomitsemisessa.

– Rashida Tlaib käytti F-sanaa kuvaillessaan presidenttiä. Se ei ole kovin mukavaa, ei edes minua kohtaan, Trump toteaa videolla.

Hän huomauttaa Alexandria Ocasio-Cortezin vähätelleen Yhdysvaltain rajavartijoiden isänmaallisuutta ja kuvailleen itseään radikaaliksi. Videolla lisäksi viitataan Ayanna Pressleyn aiempiin lausuntoihin, jotka voi tulkita kehotukseksi äänestää yhdenmukaisesti vain etnisen ryhmän perusteella.

– Voitteko kuvitella [reaktiota], jos minä sanoisin jotain tuollaista, Trump kysyy yleisöltä.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt