Donald Trump: George W. Bush valehteli Irakin joukkotuhoaseista

Republikaanien presidenttiehdokkaiksi pyrkivät Donald Trump ja Jeb Bush ajautuivat vaaliväittelyssä kiivaaseen sanasotaan.

“Irakin sota oli selvästi jättimäinen virhe, eikö niin”, miljardöörisijoittaja Donald Trump totesi Etelä-Carolinan Greenvillessä järjestetyssä republikaanien vaaliväittelyssä.

Guardianin mukaan Trump totesi Yhdysvaltojen entisen presidentin George W. Bushin hallinnon valehdelleen tietoisesti Irakin joukkotuhoaseista ennen vuoden 2003 sotaa. Syytös on kova, etenkin republikaanileirissä.

”He valehtelivat. He sanoivat, että joukkotuhoaseita oli – siellä ei ollut niitä. Ja he tiesivät, ettei niitä ollut. Mitään joukkotuhoaseita ei ollut”, Trump latasi.

George W. Bushin veli Jeb Bush suivaantui Trumpin kommenteista.

”Olen kurkkuani myöten täynnä sitä, että hän käy perheeni kimppuun. Kun Donald Trump teki tosi-tv:tä, rakensi veljeni turvallisuuskoneistoa pitääkseen meidät turvassa. Olen ylpeä siitä, mitä hän teki”, Jeb Bush vastasi.

Miesten sanasota äityi jopa kommenteiksi Bushin äidistä Barbara Bushista. Jeb Bush totesi äitinsä olevan vahvin ihminen, jonka hän tuntee.

”Ehkä hänen pitäisi sitten pyrkiä presidentiksi”, Trump vastasi.

Trump arvosteli kovin sanoin myös Jeb Bushin maahanmuuttopolitiikkaa. Hänen mukaansa Bush on asiassa heikoin republikaaniehdokkaista.

”Hän on suorastaan naurettavan heikoilla laittoman maahanmuuton kanssa”, Trump totesi.

Ehdokkaaksi pyrkivä Ohion kuvernööri John Kasich kommentoi väittelyä sen päätyttyä ”täysin hulluksi”.

Kommentit