X
SULJE MAINOS
Nainen äänesti moskovalaisella äänestypaikalla. LEHTIKUVA / AFP Alexander Nemenov

Dmitri Medvedev sai kovan yskän ja jätti vaalijuhlat väliin

Tutkijan mukaan Yhtenäinen Venäjä -puolueen arvovaltatappio on ilmeinen.

Yhtenäinen Venäjä -puolueen puheenjohtaja Dmitri Medvedevin kerrotaan sairastuneen ja saaneen ”kovan yskän”, minkä vuoksi hän ei saapunut puolueen päämajaan sunnuntaina duuman kolmepäiväisten vaalien jälkeen.

Toistaiseksi tuntemattomasta syystä myös puolustusministeri Sergei Shoigu ja ulkoministeri Sergei Lavrov eivät osallistuneet puolueen vaalijuhliin, kertoo uutissivusto meduza.

– Medvedev kuulemma saanut ”kovan yskän”, eikä voinut saapua Yhtenäisen Venäjän vaalijuhlaan. Lavrov ja Shoigu puuttuivat myös. Yhtenäisen Venäjän arvovaltatappio on ilmeinen ja tulos riittämätön asetetulle tavoitteelle, toteaa Ulkopoliittisen instituutin tutkija Jussi Lassila Twitterissä.

Yhtenäinen Venäjä on presidentti Vladimir Putinin tukipuolue, ja sen odotetaan säilyttävän enemmistön duumassa. Vaalien demokraattisuus on yleisesti kyseenalaistettu. Venäjällä vaalit järjestetään valtaapitävien tiukassa kontrollissa. Opposition mahdollisuuksia asettaa ehdokkaita rajoitettiin ja itsenäistä mediaa painostettiin.

Putin aloitti viime viikolla karanteenin lähipiirissään ilmenneiden koronavirustartuntojen vuoksi.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt