Chuck Schumer. LEHTIKUVA / Getty Images / AFP Mark Wilson

Demokraattien johtajalla hätä Donald Trumpista Helsingissä

Chuck Schumerin mukaan USA:n presidentin ei pitäisi antaa tavata Venäjän presidenttiä yksin.

USA:n senaatissa vähemmistönä olevien demokraattien johtaja Chuck Schumer on twiitannut sarjan viestejä presidentti Donald Trumpin meneillään olevasta Euroopan-matkasta.

– Presidentti Trumpin ei pitäisi tavata presidentti (Vladimir) Putinia yksin, Chuck Schumer kirjoittaa Helsingin maanantain huippukokousta tarkoittaen.

– Presidentin on muistettava, että ylipäällikkönä hänen tehtävänsä on suojella amerikkalaisia ulkomaisilta uhilta, ei myydä demokratiaamme Putinille.

– Jos presidentti poistuu Putin-tapaamisesta ilman raudanlujia vakuutuksia & konkreettisia askeleita kohti täyttä lopetusta Venäjän hyökkäyksille USA:an, tämä tapaaminen ei tule olemaan vain epäonnistuminen, se tulee olemaan vakava askel taaksepäin kansainvälisen järjestyksen & globaalin turvallisuden tulevaisuudelle. Menestyksellinen tapaaminen tarkoittaa todellista toimintaa, nyt, Schumer selvensi.

– @realDonaldTrumpin kauhistuttavat loukkaukset ja valittaminen yhdestä Amerikan järkkymättömimmistä liittolaisista, Saksasta, on häpeällistä. Hänen käytöksensä tänä aamuna on toinen syvästi häiritsevä signaali siitä, että presidentti on lojaalimpi presidentti Putinille kuin Nato-liittolaisillemme, Schumer twiittasi keskiviikkona.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt