X
SULJE MAINOS

Demaripoliitikon mukaan ”Venäjä rakentaa yhteisöä, jossa ihmisarvo voittaa rahan arvon”

Sdp:n kansanedustajaehdokkaaksi pyrkivän Pirkko Turpeinen-Saaren näkemykset Ukrainasta puhuttavat sosiaalisessa mediassa.

Ex-kansanedustaja Pirkko Turpeinen-Saaren (ent. Idänpään-Heikkilä, ent. Turpeinen-Kajanoja) blogikirjoitus ”Yle:n ja Ulkopoliittisen instituutin propaganda lähentelee aivopesua” on herättänyt nettikeskustelijoiden huomiota.

Turpeinen-Saaren mukaan Yle tarjoaa Venäjän vastaista propagandaa niin viihteessä, uutisissa kuin ajankohtaisohjelmissa. Hän arvostelee myös muun muassa Ulkopoliittista Instituuttia ”halventavista käsityksistä” koskien presidenti Vladmir Putinia.

Turpeinen-Saari yhdistää malesialaisen matkustajakoneen turman ”Yhdysvaltojen keskustiedustelupalvelun likaisiin temppuihin Etelä-Amerikassa”.

”Venäjä ei osoita alistumista Yhdysvaltojen saneluun. Sen sijaan se rakentaa BRICS maiden kanssa toisenlaista yhteisöä, jossa ihmisarvo voittaa rahan arvon. IMF:n ja Maailmanpankin rinnalle luodaan vaihtoehto. Tämä on ehkä Clintonin mielestä vaarallista!”, Pirkko Turpeinen-Saari kirjoittaa.

”Yhdysvallat ei voi sietää humanismia, ihmisen arvoa ihmisenä, vaan kaikki mitataan rahassa. Venäjän pyrkimykset toisenlaisten arvojen luomiseen tulevat kohtaamaan vastarintaa. Suomen on valittava linjansa”, hän toteaa.

Helsinkiläinen yhteiskuntapoliittinen sos.dem. yhdistys on asettanut Turpeinen-Saaren ehdolle Sdp:n kansanedustajaehdokkaaksi. Hän toimi 1983-87 Skdl:n ja Demokraattisen vaihtoehdon kansanedustajana.

Donetskin lehdistösihteeri

Ylen mukaan porilainen Sdp:n kunnallispoliitikko Evgenia Hilden-Järvenperä ihmetyttää Satakunnan ammattikorkeakoulun opiskelijoita. Hän on kyseisen koulun hallituksen jäsen.

Evgenia Hilden-Järvenperä on dosentti Johan Bäckmanin perjantaisen tiedotteen mukaan ”Donetskin kansantasavallan edustuston lehdistösihteeri”. Ns. edustustoa johtaa Bäckman itse.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt