Mikkel Näkkäläjärvi. LEHTIKUVA/JUSSI NUKARI

Demarinuoret laittaisi lapsilisät verolle

Demarinuorten mielestä lapsilisistä on tehtävä veronalaista tuloa ja verotettava kotitalouden suurituloisimman jäsenen tulona.

Samassa yhteydessä lapsilisiin on tehtävä tasokorotus ja luovuttava sisarkorotusjärjestelmästä. Näin lapsilisien verotuksesta saadaan progressiivinen ja tuki kohdentuu paremmin sitä erityisesti tarvitseville.

– Lapsilisä on tärkeä tuki, joka tulee monessa perheessä todella tarpeeseen. Siinä ei kuitenkaan ole päätä eikä häntää, että yhteiskunta jakaa jokaiselle rahaa saman verran. Ihmisten maksamat verovarat on käytettävä viisaasti. Lapsilisät on otettava verotuksen piiriin kiireen vilkkaa ja käytettävä siitä saadut rahat lapsilisäkorotukseen, lapsi- ja perhetyöhön sekä päivähoitomaksujen alentamiseen, Demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi vaatii.

Hänen mukaansa ainakin osa-aikaisesti maksuton varhaiskasvatus nostaisi pienten lasten äitien työllisyysastetta ja parantaisi työn vastaanottamisen kannustimia.

Lapsilisien verotuksesta kertyvä yli 500 miljoonaa euroa voidaan käyttää päivähoitomaksujen alentamiseen, lapsi- ja perhetyöhön ja lapsilisien korottamiseen.

Näkkäläjärven mukaan Demarinuorten lapsilisäuudistus parantaa etenkin nuorten naisten työllisyyttä ja tukee lasten mahdollisuutta päästä päivähoitoon. Uudistus olisi maltillinen tulonsiirto vanhempien lasten perheiltä pienten lasten perheille.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt