X
SULJE MAINOS
Opiskelijat jonottavat rokotusta Lontoossa. LEHTIKUVA / AFP Daniel Leal-Olivas

Delta-korona ja pelko leviävät: Sotilaat kiertävät testaamassa ovelta ovelle

Pormestari vaatii Britanniassa hallitusta ohjaamaan lisää rokoteannoksia epidemia-alueelle.

Britanniassa miljoonia ihmisiä on kehotettu välttämään matkailua muualle kuin lähialueelle Intian muunnoksen eli Delta-koronaviruksen leviämisen pysäyttämiseksi.

Virustestausta on lisätty Manchesterin metropolialueella ja Lancashiressa, jotta tartuntaryppäisiin päästäisiin aiempaa tehokkaammin kiinni.

Times-lehden mukaan asevoimien sotilaat voivat kiertää ovelta ovelle virustestauksen tukena, jos paikallispäättäjät näin toivovat. Vastaava tehotestaus toimi aiemmin Boltonin alueella, jossa paikallinen epidemiapiikki saatiin kääntymään laskuun.

Suur-Manchesterin pormestari Andy Burnham on vaatinut maan hallitusta ohjaamaan lisää rokoteannoksia alueelle.

Delta-muunnoksen arvioidaan leviävän noin 40 prosenttia aiempaa helpommin ja lisäävän mahdollisesti sairaalahoidon tarvetta. Tehokas suojavaikutus syntyy vasta toisen rokoteannoksen jälkeen.

Viranomaiset ovat painottaneet, ettei paikallisilla epidemia-alueilla oteta käyttöön tiukkaa sulkutilaa. Ihmisiä on suositeltu vähentämään sosiaalisia kontaktejaan vapaaehtoisesti.

Britanniassa vahvistettiin eilen 6 048 uutta tartuntaa. Seitsemän päivän keskiarvo on kasvanut 61 prosentilla edellisviikkoon verrattuna.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt