X
SULJE MAINOS
Metromatkustajia Lontoossa 19. heinäkuuta. LEHTIKUVA / AFP Tolga Akmen

Delta osui: Kauppojen hyllyt tyhjiä, yhä useampi karanteenissa Britanniassa

Tartuntamäärät ovat nousseet tammikuun tasolle virusmuunnoksen leviämisen myötä.

Koronaepidemian kiihtyminen on kasvattanut rajusti omaehtoiseen karanteeniin asetettujen määrää Britanniassa.

Arvostelijoiden mukaan terveydenhuoltojärjestelmä NHS:n korona-applikaatioon liittyvät säännöt uhkaavat jo elintarvikealan logistiikkaa ja poliisin toimintaa.

Uusia tartuntoja on vahvistettu viimeisen viikon aikana lähes 47 000 kappaletta päivässä eli yhtä paljon kuin tammikuun puolivälin tienoilla.

Britannian opetusministeriön mukaan viime viikolla yli miljoona lasta oli poissa koulusta karanteenin tai sairastumisen vuoksi. Määrä oli 25 prosenttia korkeampi kuin edellisellä viikolla.

BBC Radio 4 -kanavan mukaan monien kauppojen hyllyt ovat tyhjentyneet työvoimapulan vuoksi. Muun muassa juusto-, liha-, kala- ja vihannestuotteita ei ole saatu toimitettua tarvittavia määriä.

Pääministeri Boris Johnson ilmoitti muutoksesta, jonka myötä elintärkeillä aloilla työskentelevät voivat jatkaa työskentelyä NHS:n karanteeni-ilmoituksesta huolimatta. Elinkeinoelämä on puolestaan syyttänyt hallitusta epäselvästä koronaohjeistuksesta.

– Epätoivo alkaa yleistyä alalla. Tähän mennessä olemme pystyneet pitämään elintarvikkeiden logistiset ketjut kunnossa, mutta nyt tässä on epäonnistuttu, lihatuottajien säätiön johtaja Nick Allen sanoo.

Myös esimerkiksi poliisivoimissa ja Britannian postissa on ilmoitettu karanteenien aiheuttamista poissaoloista ja työvoimapulasta. Ambulanssien kerrotaan toimivan ”äärimmäisen paineen” alla epidemian kiihtymisen johdosta.

Uusien koronatapausten 7 päivän liukuva keskiarvo Britanniassa. / worldometers.info

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt