Verkkouutiset

Carl Haglund: Hallituksen toimet eivät riitä 72 prosentin työllisyysasteen

RKP:n puheenjohtaja Carl Haglund ehdottaa Suomeen minityömallia työllistymisen tueksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Carl Haglund totesi lauantaina, että huomenna sunnuntaina vietämme vappua synkissä merkeissä.

– Hallituksen esittämät työllisyystoimet ovat askel oikeaan suuntaan, mutta eivät riitä 72 prosentin työllisyysasteen saavuttamiseksi. Näin työn juhlan kynnyksellä hallituksen on otettava kaikki mahdolliset keinot käyttöön työllisyystilanteen parantamiseksi, hän sanoo.

RKP esittää varjobudjetissaan järjestelmää, jossa työnantajamaksuja ei tarvitse maksaa alle 30-vuotisten nuorten kohdalla, jossa alle 30-vuotiaat voisivat ansaita esimerkiksi 500 euroa kuukaudessa ilman, että tuet vähenisivät, tai jossa valtio subventoisi tämän ryhmän palkkoja.

– Suosittelemme hallitukselle Saksan mallin kaltaisen Suomen työmarkkinoille räätälöidyn minityömallin selvittämistä, Haglund toteaa.

Hänen mukaansa sen tavoitteena olisi etenkin alle 30-vuotiaiden työnsaannin mahdollisuuksien parantaminen.

– Työnantajat maksaisivat pienempiä työnantajamaksuja nuoren henkilön palkatessaan. Järjestelmä voitaisiin integroida Sanssi-korttiin ja samalla byrokratia vähenisi huomattavasti, Haglund uskoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)