Bushilta yllättävä ilmoitus tuestaan: äänestäkää Cruzia

Entinen Floridan kuvernööri Jeb Bush tukee itse pudottuaan republikaanien esivaaleissa Texasin senaattori Ted Cruzia.

Jeb Bush oli aikanaan ennakkosuosikki republikaanien presidenttiehdokkaaksi ja hänelle kasattiin mittava organisaatio. Esivaalien alettua kannatusta ei riittänyt ja presidentin veli ja toisen presidentin poika vetäytyi 20. helmikuuta.

Jeb Bush ilmoittaa nyt tukevansa jäljellä olevista ehdokkaista eli Donald Trumpista, Ted Cruzista ja John Kasichista Cruzia.

Bush sanoo perusteekseen Trumpin vulgaariuden ja ihmisten jakamisen.

”Ted (Cruz) on johdonmukainen ja periaatteellinen konservatiivi, joka on osoittanut kykynsä vedota äänestäjiin ja voittaa esivaaleja”, Jeb Bush toteaa lausunnossaan Politicon mukaan.

Muista pudonneista ehdokkaista Ben Carson ja Chris Christie tukevat Trumpia. Carly Fiorina tukee Cruzia. Marco Rubio ei ole ilmoittanut tuestaan.

Seuraavat esivaalit käydään Wisconsinissa 5. huhtikuuta (42 delegaattia). Sen jälkeen tulee suuri päivä 19. huhtikuuta, kun valintansa tekevät New York (95), Connecticut (28), Delaware (16), Maryland (38), Pennsylvania (71) ja Rhode Island (19 delegaattia).

Trumpilla on tällä hetkellä 739, Cruzilla 465 ja Kasichilla 143 delegaattia. Enemmistöön tarvitaan 1 237 ja jaossa on vielä 944.

Kommentit