Keskustanuorten mielestä monenkeskistä yhteistyöstä pitää lisätä. LEHTIKUVA/TIMO JAAKONAHO

”Budjettiriihi paljastaa hallituksen todellisen karvan”

Budjettikeskustelu on nostanut korkeakoulukentän karvat ansaitusti pystyyn, sanoo Keskustaopiskelijat.

Keskustaopiskelijat vaatii puoluettaan ottamaan kärjekseen korkeakoulujen perusrahoituksen noston täysimääräisenä hallitusohjelmassa linjatun mukaan.

– Olen huolissani, mitä ja kuinka paljon, vappusatasten ohessa on enää mahdollista priorisoida. Alijäämäinen budjetti ja koulutuskentän hätähuutoon vastaamattomuus syö sukupolvien tulevaisuususkoa, ei kasvata sitä, sanoo Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja Auli Piiparinen.

– Samalla vetoamme budjetista ensi viikon tiistaina kokoustavaan keskustan eduskuntaryhmään. Koulutuksen laadun ja rahoituksen turvaaminen ympäri Suomen on parasta aluepolitiikkaa, ja vastaa myös työmarkkinoiden osaamispulaan. Jollei keskusta priorisoi koulutusta nyt, kun meillä on vielä asiasta vastaava ministeri, niin milloin, kysyy Piiparinen.

Kuukauden päästä käytävä budjettiriihi näyttää puolueiden ja hallituksen todelliset prioriteetit. Piiparisen mukaan on kuitenkin liian aikaista huudella hallituksen pettäneen korkeakoulut.

– Mutta valtiovarainministeriön esitys korkeakoulujen perusrahoituksen nostoksi ei vielä suupieliä hymyyn nosta. On hyvä muistaa, että esimerkiksi esityksen mukainen viisi miljoonaa euroa ammattikorkeakouluille jakaantuu 23 korkeakoulun kesken, Piiparinen huomauttaa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt