X
SULJE MAINOS
Sari Sarkomaa. LEHTIKUVA/ANTTI AIMO-KOIVISTO

Budjettiriiheä arvostellaan – ”vanhuslupaus rikotaan räikeästi”

Kokoomusedustajan mukaan vanhuspalveluiden korjaamatta jättämisessä on kyse arvovalinnasta.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja Sari Sarkomaa mukaan hallitus teki kammottavan arvovalinnan, kun se jätti korjaamatta vanhuspalveluiden epäkohdat.

Hallitus lupasi korjata epäkohdat jo ennen vaaleja antamassaan lupauksessa. Miljardien velanotosta huolimatta vanhuspalveluihin ei ohjattu niihin luvattua rahaa.

– Kokoomuksen vaateessa lunastaa vanhuspalvelulupaus ei ole kyse lisämenojen ehdottamisesta vaan vaateesta hallitukselle laittaa asiat tärkeysjärjestykseen. Kokoomus ei hyväksy sitä, että vanhuspalvelulupaus rikotaan räikeästi, Sarkomaa sanoo tiedotteessaan.

Sarkomaan mukaan hallitus on päinvastoin heikentänyt vanhustenhoidon tilannetta, kun hoitajamitoituslain valuviat ovat vaikeuttaneet ympärivuorokautiseen hoivaan ja kotihoitoon pääsemistä. Hänen mukaansa on vakava virhe, kun hoitajamitoitukseen ei ohjattu riittävästi rahaa vaan vastuu siirrettiin seuraavalle hallitukselle.

– Kokoomus haluaa huolehtia siitä, että hoitajia on riittävästi niin ympärivuorokautisessa hoivassa kuin kotihoidossa ja omaishoitajien tukena. Seniorit ovat hyvin erilaisessa elämäntilanteissa ja siksi palveluihin tarvitaan erilaisia vaihtoehtoja. Kokoomus on esittänyt vaihtoehtobudjetissaan asiaan kestäviä ratkaisuja, Sarkomaa sanoo.

– Eduskunta ja koko Suomi odottavat hallitukselta rehellisiä vastauksia siihen, miksi vanhusten asia sysättiin hallituksen arvovalinnoissa syrjään.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt