Timo Heinonen. LEHTIKUVA /MARTTI KAINULAINEN

”Budjetti kurittaa ahkeria suomalaisia”

Kansanedustaja Timo Heinonen on pettynyt hallituksen ensimmäiseen budjettiesitykseen.

– Hallitus päätti rajuista veronkiristyksistä nimenomaan tavallisille ahkerille työtätekeville suomalaisille. Kokonaisvaikutus tulee olemaan työnverotuksen ja välillisten verojen kiristysten ja leikkausten jälkeen useita satoja euroja, kansanedustaja Timo Heinonen (kok.) toteaa.

Hänen mukaansa pääministeri Antti Rinteen (sd.) johdolla tehtiin ratkaisu, mikä antaa ahkerien työtä tekevien keskituloisten verotuksen kiristyä ensi vuonna merkittävästi.

– Vielä elokuun puolivälissä pääministeri lupaili, että suomalaisten ostovoima vahvistuu, mutta teot ovat nyt päinvastaisia. Yksin työnverotuksen kiristyminen leikkaa nettopalkasta ensi vuonna 160 euroa.

Työnverotuksen kiristymisen lisäksi ensi vuonna bensa- ja diesel-autojen polttoainevero kiristyy elokuussa jopa 6,5 senttiä litralta. Myös monet muut välilliset verot ovat nousemassa ja lisäksi kotitalousvähennystä hallitus on leikkaamassa.

-Tämä kaikki tulee näkymään karulla tavalla ihan tavallisten ahkerien suomalisten arjessa. Ostovoima tulee heikkenemään ja tämä näkyy taloudessa ja myös työllisyydessä. Myös kotitalousvähennyksen leikkaus tulee heikentämään vielä yrittäjyyden toimintaedellytyksiä maassamme, toteaa Heinonen.

Kokoomus valmistelee omaa vaihtoehtobudjettiaan Rinteen hallituksen esityksen rinnalle.

– Me tulemme esittämään, että työn- ja eläkkeiden veroja ei kiristetä. Ja tarjoamme myös nipun merkittäviä toimia työllisyyden parantamiseksi.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt