Brysselin terroristien tyyni, karmea valokuva – mitä kaikkea se paljastaa?

Lentokenttäpommittajien valokuvaan kätkeytyy paljon vihjeitä ja paljon uusia kysymyksiä.

New York Times on analysoinut Brysselin kolmen lentokenttäpommittajan paljon levitetyn valokuvan yksityiskohtia. Suttuinen valvontakamerakuva voi kertoa paljon.

* Miesten olemus valokuvassa Brysselin lentokentällä on tyyni ja päättäväinen, vaikka jännittyneisyyttä voi aistia.

ISIS:n Pariisin marraskuun iskuista eloonjääneet kuvailivat tappajia yleisimmin kolmella termillä, jotka olivat tyyni, päättäväinen ja valmis kuolemaan.

* Kahden valokuvassa vasemmalla olevan miehen, joilla on hansikas vasemmassa kädessään, uskotaan kuolleen aiheuttamissaan räjähdyksissä. Pariisin pommit olivat TATP-räjähdysainetta. Nyt odotetaan Brysselistä tietoa, oliko pommit tehty samalla reseptillä.

TATP-pommi voidaan rakentaa niin, että se käyttää tavallista patteria ja kämmeneen johdettavia johtoja.

Arvoitus kuitenkin on, miksi miehillä oli vain yksi käsine. Se olisi saattanut herättää huomiota.

* New York Timesin asiantuntijan mielestä miehillä todennäköisesti oli muutakin kuin itsemurhavyöt, koska lentokenttärakennus vaurioitui niin rajusti.

Zaventemin pormestarin mukaan miehillä oli pommeja kolmessa rattailla työntämissään laukuissa. Yksi ei räjähtänyt.

Mutta miten laukkujen pommit räjäytettiin?

* Oma lukunsa ovat miesten parrat. Brysselin kuvan miesten parrat näyttävät olevan trimmattuja. ISIS on kieltänyt sen. Kuitenkin ISIS on kehottanut ulkomaisia agenttejaan lännessä ajamaan partansa.

Myös kaikilla Pariisin terroristeilla oli trimmattu parta. He olivat pukeutuneet urheiluasuihin, muistuttaakseen tyypillisiä eurooppalaisia nuoria.

Kommentit