”Bryssel, herätys!” – Itävalta kehottaa EU-maita kovempiin pakolaisrajoituksiin

Itävallan ulkoministerin mukaan maan päätös rajoittaa turvapaikanhakijoiden määrää toimii ”herätyksenä” Euroopalle yhteisen ratkaisun löytämiseksi pakolaiskriisiin.

Itävallan ulkoministeri Sebastia Kurz katsoo, että Itävallan päätöksellä rajoittaa turvapaikanhakijoiden määrää on myönteinen vaikutus Euroopan pakolaiskriisin ratkaisemisessa.

– Toimemme ovat ennen kaikkea herätyssoitto Brysselille, Sebastian Kurz sanoo Bild-lehdelle. Asiasta kertoi The Local.

Itävalta rajoittaa turvapaikanhakijoiden määrää huomattavasti. Maa ottaa tänä vuonna vastaan korkeintaan 37 500 turvapaikanhakijaa. Viime vuonna Itävalta vastaanotti 90 000 hakijaa.

– Uskon, että pitkällä aikavälillä saamme aikaan eurooppalaisen ratkaisun. Mutta niin kauan kuin ratkaisua ei ole olemassa, meidän on suojeltava itseämme.

Kurz kertoo Frankfurter Allgemeine Zeitungille uskovansa, että ”Itävallan päätöksellä rajoittaa maahanmuuttajien määrää on myönteinen vaikutus”.

– Paine Eurooppaa kohtaan kasvaa yhteisen ratkaisun löytämiseksi.

Kurzin mukaan muilla EU-mailla ei ole kannustinta tehdä asialle mitään, jos Saksan ja Itävallan kaltaiset maat pitävät ovensa avoimina pakolaisille.

– Monet maat ovat ainoastaan kauttakulkumaita. Esimerkiksi Kreikan tilanne on miellyttävä. Siksi en ole yllättynyt siitä, että emme ole löytäneet eurooppalaista ratkaisua.

Kommentit