EU:n Brexit-neuvottelija Michel Barnier ja Britannian Brexitministeri Stephen Barclay. LEHTIKUVA / AFP Francisco Seco

Brittiministeri: Brexit-neuvottelujen tilanne lupaava

Nicky Morganin mukaan ”ilmapiiri vaikuttaa nyt myönteiseltä”.

Brexit-sopimuksen mahdollisuudet näyttävät Britannian kulttuuriministeri Nicky Morganin mukaan nyt ”lupaavilta”. Asiasta uutisoi The Guardian. EU ja Britannia ovat aikaisemmin ajautuneet neuvotteluissa pattitilanteeseen, mutta nyt brittihallituksesta kerrotaan keskustelujen edenneen hyvin. EU:n Brexit-neuvottelija Michel Barnier näytti perjantaina vihreää valoa neuvottelujen siirtymiselle intensiivivaiheeseen.

Morgan kommentoi EU-erosopimuksen tulevaisuutta BBC:n haastattelussa, jossa hän totesi ”ilmapiirin vaikuttavan nyt myönteiseltä, mutta usean yksityiskohdan kaipaavan vielä selkeästi työstämistä”.

– Kaikilla osapuolilla on vahvat mielipiteensä, joten uskon meidän näkevän ensi viikon EU:n huippukokouksen tiimoilla mitä osapuolten välillä on tapahtunut, Morgan kommentoi.

EU:n ja Britannian neuvotteluja on hiertänyt varsinkin Irlannin rajakysymys, mutta kiistakysymyksen ratkaisun arvioidaan edenneen Britannian pääministeri Boris Johnsonin ja tämän irlantilaisen kollegan Leon Varadkarin torstaisen tapaamisen jälkeen. Morgan ei kuitenkaan suostunut kommentoimaan brittihallituksen linjaa rajakysymyksessä tätä tarkemmin.

Morganin mukaan brittihallituksen ensisijaisena tavoitteena on erosopimuksen aikaansaaminen.

– Nämä neuvottelut EU-ystäviemme kanssa ovat selvästi edenneet hyvin herkkään vaiheeseen. Mielestäni meidän kaikkien on parempi välttää spekulaatioita ja tilanteen selostamista, ja vain annettava näiden neuvottelujen jatkua.

 

 

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt