Hiljainen kansa -teos Suomussalmella. Google Maps

Brittilehden mysteeriuutinen Suomesta: Karmiva näky Google Mapsissa autiolla pellolla

Suomalaista ympäristötaidetta ei ymmärretty brittilehdessä.

Brittiläinen tabloidi Express kertoo tästä löytyvässä jutussaan Google Mapsin katunäkymän paljastamasta erikoisesta Suomi-kuvasta.

Lehti kuvaa sitä ”Google Maps -mysteeriksi” ja  ”karmivaksi näyksi keskellä autiota peltoa Suomessa”.

Kuvassa on lehden mukaan kummallisia vierailioita, jotka näyttävät ensi näkemältä pellolle kokoontuneilta ihmisiltä, mutta ovatkin variksenpelättejä.

– On epäselvää, miksi niin pieneen tilaan tarvittiin niin paljon variksenpelättejä tai miksi ne edes alun perin pantiin sinne, jutussa todetaan.

Kuvan kerrotaan lähteneen viraaliksi verkossa.

Totuus kuvassa näkyvien hahmojen takana ei ole kovinkaan mystinen. Kyse on nimittäin viitostien varrella noin 30 kilometrin päässä Suomussalmen keskustasta sijaitsevasta Reijo Kelan ympäristötaideteoksesta. Hahmojen päät on tehty turpeesta ja vartalo puusta.

Suomussalmen kunnan kotisivujen mukaan Hiljainen kansa -teos rakennettiin ensimmäistä kertaa vuonna 1988 Kelan Ilmarin Kynnös -esitykseen Lassilan pellolle. Nykyisellä paikalla Käpylän pellolla hahmot ovat seisseet kesästä 1994. Työpaja Hanslankarit, korjaa ja vaatettaa Hiljaisen kansan kahdesti vuodessa. Kesäisin tilataideteoksen vieressä toimii Niittykahvila.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt