Brittiläiset eliittijoukot huijasivat ISIS-taistelijat väijytykseen – ”kukaan ei voinut paeta”

ISIS-järjestöä vastaan Syyriassa taistelevat brittiläiset erikoisjoukot huijasivat jihadistit kekseliääseen väijytykseen.

Express paljastaa brittiläisten SAS-erikoisjoukkojen surmanneen tuhoisia iskuja kurdien Peshmerga-sotilaita vastaan tehneen ISIS-yksikön ovelassa väijytyksessä.

Britit olivat lennättäneet Bussairahin kaupungin lähistölle kymmenkunta kurdien univormuihin puettua mallinukkea, jotka pantiin rakennusten lähelle pientä sotilasleiriä muistuttaviin asemiin.

”Jotkut pitelivät aseita ja toiset aseteltiin niin kuin ne olisivat nukkumassa tai keskustelisivat keskenään”, Express kertoo.

ISIS saapui paikalle saatuaan vihjeen leiristä ja iski sen kimppuun. Pian jihadistit tajusivat kuitenkin joutuneensa petetyiksi. ”Leirin” ympärille asemiin asettuneet eliittisotilaat saartoivat jihadistit ja surmasivat koko ISIS-yksikön avoimessa maastossa.

”Kukaan ei päässyt pakenemaan”, luonnehtii brittilehti.

”Joskus sinun on ajateltava kuten vihollisesi, voidaksesi voittaa hänet. Jos voit pakottaa vihollisen tulemaan luoksesi valitsemanasi ajankohtana ja iskeä hänen kimppuunsa yllättäen, voitat”, toteaa iskusta lehdistölle kertonut nimettömänä pysyttelevä korkea-arvoinen brittiupseeri.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt