Turvavälistä muistuttava kyltti Lontoossa, Isossa-Britanniassa. LEHTIKUVA / AFP Daniel Leal-Olivas

Brittilääkärin huoli: Koronapotilaat aiempaa sairaampia ja nuorempia

Lääkärin mukaan ihmisiä painaa myös syyllisyys sairastumisesta.

Brittiläisessä Royal Surrey County Hospital -sairaalassa työskentelevän lääkäri John de Vosin mukaan koronaviruksen toisen aallon aikana tartunnan saaneet ovat aiempaa nuorempia ja ovat sairastuneet virukseen vakavammin, Sky News uutisoi.

– He [potilaat] ovat nyt sairaampia nyt, sairaampia kuin ensimmäisen aallon [aikana]. Sairaampia ja nuorempia. Ja kun olet sairaampi, tulet olemaan sairaalassa pidemmän ajan ja sitten et voi oikein aina ennustaa millä tavalla asiat menevät. Näemme joitain traagisia tilanteita, sairaalan koronaviruskonsultaatiosta vastaava lääkäri de Vos toteaa.

Ihmisiä koettelee sairauden ohella myös syyllisyys sairastumisesta.

– Näemme potilaita, joilla oli kokoontumisia jouluna ja uutena vuotena, mitkä oli sallittu, mutta näemme sen jälkivaikutukset ja se tuo mukanaan paljon syyllisyyttä ja tunteita, de Vos toteaa.

Sky News haastatteli sairaalassa koronaviruksen vuoksi olevaa 19-vuotiasta David Parrottia, joka kertoo saaneensa tartunnan rajoitusten noudattamisesta huolimatta. Hänellä ei ole ollut aiempia sairauksia, mutta koronavirus aiheutti hänelle yllättäen vakavan sairauden, johon hän on tarvinnut sairaalahoitoa.

– Olen vain 19 – se osoittaa, että kuka tahansa voi saada sen [koronaviruksen]. Sen voi nähdä siitä vakavuudesta, että minun on käytettävä happea, Parrott toteaa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt