Verkkouutiset

Britit vastustavat unionia ja pakolaisia

Tuoreessa kyselytutkimuksessa Euroopan unionista olisi valmis eroamaan hieman yli puolet.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Noin 51 prosenttia briteistä olisi valmis eroamaan Euroopan unionista, jos äänestys pidettäisiin nyt, kertoo Daily Mail.

Mielipide selviää Mail on Sundayn teettämästä kyselytutkimuksesta, jossa kysyttiin näkemyksiä syyrialaisiin pakolaisiin.

Pakolaisten osalta näkemykset ovat lähes yhtä jyrkkiä. Peräti 64 prosenttia pitää oikeana pääministeri David Cameronin näkemyksiä kieltäytyä EU:ssa esillä olleesta sitovasta pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden jaosta.

Myös unionin jäsenyyttä kannattavista 22 prosenttia kertoo saattavansa muuttaa kantansa kielteiseksi, mikäli pakolaistilanne pahenisi.

Kyselyssä tiedusteltiin lisäksi, kuinka monta Syyrian pakolaista Britannian tulisi ottaa vastaan. 29 prosenttia ei haluaisi ottaa vastaan ainoatakaan pakolaista.

Seuraavaksi suurinta kannatusta ehdotetuista määristä nauttivat 3 000 (12 prosenttia vastanneista) ja 10 000 (15 prosenttia) pakolaista. Tätä suuremmat määrät eivät nauttineet kovinkaan suurta kannatusta.

Huolimatta kielteisistä asenteista pakolaisiin eivät britit halua ratkaista ongelmia Syyriassa sotilaallisella väliintulolla. Sitä vastaan on 48 prosenttia, kun kannatusta on luvassa 29 prosenttia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)