X
SULJE MAINOS
Ison-Britannian pääministeri Boris Johnson. LEHTIKUVA / AFP Hannah Mckay

Britanniasta tulossa deltavariantin ja rokotteen taistelukenttä

Vaikka koronatartunnat ovat korkealla, Britannia avaa yhteiskuntansa.

Britanniasta on tulossa empiirinen testialusta koronalle, arvioi The Wall Street Journal. Britannia alkaa avata talouttaan ja yhteiskuntaa samalla, kun deltavariantti riehuu. Britanniassa karanteenien määrä koululaisten kesken on kasvanut, mikä on johtanut koulujen ennenaikaisiin kesälomiin.

Britannia vapautti silti maanantaina lähes kaikki rajoitukset, jotka se on coovidin takia säätänyt.

– Taistelu rokotteiden ja Deltan välillä nähdään Britanniassa. Koko maailma seuraa Britanniaa, arvioi WSJ artikkelissaan.

WSJ:n mukaan Britannian tilanna osoittaa, ”tuleeko Covidista hoidettavissa oleva vuosittainen tauti kuten kausi-influenssasta ja voidaanko yhteiskunnan sulkemiset ja ihmisten väliset etäisyydet arvioida menneiksi.”

Pääministeri Boris Johnson on todennut toivovansa, että kansalaiset itse päättäisivät, käyttävätkö maskeja, tanssivatko yökerhoissa vai jättävätkö väliin isot tapahtumat.

Britanniaa voi pitää rokotteiden ja covidin välisenä taisteluna siinäkin mielessä, että päivittäiset tartuntamäärät ovat olleet korkeita. Britanniassa hätyytellään 50 000 päivittäisen tapauksen määrää, mikä on enemmän kuin Brasiliassa, Intiassa ja Etelä-Afrikassa on virallisesti raportoitu.

WSJ:n mukaan Britannian eurooppalaiset naapurit seuraavat ihmeissään, ja myös osa USA:sta. Britannian koronapolitiikkaa pidetään ”outona”. Lehden mukaan outona sitä pitää myös Israel huolimatta siitä, että se on rokottanut kansansa. Israelissa maskit ja etäisyydet ovat edelleen käytössä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt