Britanniassa jättitutkinta: Islamistien pelätään soluttautuneen kouluihin, sairaaloihin ja hallintoon

Britannian pääministeri David Cameron on ilmoittanut aloittavansa mittavan selvitystyön islamistien epäillystä soluttautumisesta julkisen sektorin virkoihin.

Britannian hallinto julkisti maanantaina ääriajattelun vastaisen strategiansa. Pääministeri David Cameron kertoi asiasta Facebookissa.

”Kumouksellisesta, hyvin järjestäytyneet ja hienostuneesti toimivat ääri-islamistit eivät vain uhkaa turvallisuuttamme, he vaarantavat kaiken, mitä olemme rakentaneet yhdessä”, Cameron kirjoitti.

Hänen mukaansa islamistit uhkaavat Britannian menestyksekästä monikulttuurista demokratiaa.

”Meidän on puututtava heidän toimintaansa, kun kohtaamme heidät.”

Cameronin mukaan ääri-islamismi ei edusta Islamin uskon todellista henkeä. Hän pyysi muslimeita liittymään ääriajattelun vastaiseen toimintaan. Pääministeri vetosi erityisesti ”muslimien hiljaiseen enemmistöön”.

Brittilehti Telegraph kertoo Cameronin ilmoittaneen samassa yhteydessä merkittävästä tutkinnasta, jossa pyritään selvittämään, ovatko ääri-islamistit soluttautuneet Britannian terveydenhuolto- ja koulutusjärjestelmään ja paikallishallintoon.

”Suoritamme täyden selvityksen sen varmistamiseksi, että kaikki instituutiot ovat suojassa soluttautumiselta”, asiasta annetussa lausunnossa todetaan.

Brittien tuoreessa muistissa on laajaa mediahuomiota viime vuonna saanut kouluskandaali, joka ristittiin mediassa ”troijan hevoseksi”.

Kohu sai alkunsa, kun brittiviranomaiset saivat maaliskuussa tietoonsa vuodetun kirjeen, jossa pieni joukko ääri-islamisteja suunnitteli, kuinka Birminghamilaisia kouluja voitaisiin ottaa haltuun sisältä päin ja kääntää islamilaisiksi.

Verkkouutiset kertoi kohusta tässä.

Cameronin mukaan Britanniassa aiotaan myös suorittaa uusi selvitys Sharia-lain soveltamisesta maassa. Lisäksi tiukennetaan kansalaisuuden myöntämiseen liittyviä sääntöjä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt