Puolalaisen sosiaali- ja kulttuurikeskuksen kulttuurivastaava Kryssie Bell kulttuurikeskuksessa Lontoossa 30. kesäkuuta 2016. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Britannia palkkaa puolalaisia purkamaan virastojen Brexit-sumaa

Brittiläiset eivät halua muuttaa Sheffieldiin töihin, joten maan sisäministeriö hakee vahvistuksia Itä-Euroopasta.

Britannian sisäministeriö joutuu palkkaamaan työntekijöitä Itä-Euroopasta, jotta se selviää Brexitin aiheuttamasta työmäärästä, kertoo brittilehti Guardian. Työntekijöitä palkataan muun muassa Puolasta. Yksi Brexitiin johtaneista syistä oli ”puolalainen putkimies”, jonka väitettiin vievän työt brittikollegoilta.

Sisäministeriö toteaa, että työntekijän taidot ratkaisevat, ei kansallisuus.

– Sisäministeriö rekrytoi taitojen, ei kansallisuuden perusteella, ja teemme parhaamme saadaksemme sellaisia työntekijöitä, jotka palvelevat kansaamme. Olemme tehneet selväksi, että haluamme EU-kansalaisten jatkavan elämäänsä Britanniassa ja jatkavan työtään kulttuurimme, yhteisöjemme ja yritystemme hyväksi, toteaa sisäministeriön tiedottaja Guardianissa.

Britannian sisäministeriö on päättänyt keskittää kaikki viisumi- ja maahanmuuttoasioiden käsittelyn Sheffieldiin Pohjois-Englantiin. Sillä on kuitenkin ollut vaikeuksia löytää riittävästi työntekijöitä Sheffieldin maahanmuuttokeskukseen.

Britanniassa asuu tällä hetkellä arviolta kolme miljoonaa EU-kansalaista. Brexit eli Britannian ero EU:sta edellyttää, että jos he haluavat jäädä asumaan Britanniaan, jokainen täytyy merkitä rekisteriin. Tätä työtä varten Britannia on jo palkannut 700 uutta työntekijää ja aikoo palkata 500 lisää ensi huhtikuuhun mennessä.

Maahanmuuttovirkamiesten mukaan työntekijöiden määrä ei riitä, koska jokainen työntekijä joutuu käsittelemään 1500 hakemusta. Tästä seuraa, että käsittelyajat venyvät. Virkamiehet pelkäävät myös, että Brexit synnyttää Britannian lentokentille pitkiä jonoja.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt