Brexit-varoitus: Pankit aikovat jättää Britannian

Pankkijärjestön johtajan mukaan Britannian suurimmat pankit valmistautuvat jo jättämään maan vuonna 2017.

Britannian tulevat eroneuvottelut Euroopan unionin kanssa ja siihen liittyvä keskustelun kulku ovat saaneet monet pankit jo valmistelemaan lähtöä maasta, kertoo The Guardian. Lehden mukaan pienemmät pankit olisivat valmiita lähtemään jo ennen joulua ja suurimmat pankit olisivat seuraamassa 2017 alkupuolella. Arvioiden mukaan uhattuna saattaisi olla myös jopa 70 000 alan työpaikkaa.

Britanniassa pankkeja edustavan BBA-kauppajärjestön johtaja Anthony Brownen mukaan julkinen ja poliittinen keskustelu on tällä hetkellä viemässä maata väärään suuntaan. Isona ongelmana irrottautuminen vapaasta liikkuvuudesta sekä tulliunionista, mikä hankaloittaisi merkittävästi myös pankkien toimintaa. Niillä kun ei jatkossa olisi välttämättä edes laillista oikeutta toimia muissa maissa.

Pankkien aikeita Browne kertoo ymmärtävänsä, mutta hän tuomitsee yhtenäisestä talousalueesta irrottautumista ajavat brittipoliitikot. Hänen mukaansa tämä tarkoittaisi käytännössä sitä, että jatkossa Ranskan, Italian ja Saksan yritykset saisivat brittejä helpommin rahoitusta.

”On ymmärrettävää, että muut Euroopan kaupungit haluavat houkutella työpaikkoja Lontoosta. Delegaatiot Frankfurtista, Pariisista, Dublinista ja Madridista ovat kaikki tulossa Britanniaan keskustelemaan pankkiirien kanssa.”

Browne muistuttaa myös Euroopan unionia, että Britanniassa toimivat pankkien lainakanta on tällä hetkellä 1,1 biljoonaa puntaa (1,23 biljoonaa euroa) ja pitää koko manteretta jaloillaan taloudellisesti.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt