Boris Johnson. LEHTIKUVA/AFP

Boris Johnson: Britannian muuntovirus voi olla tappavampi

Tutkijat ovat analysoineet uuteen ja vanhoihin virusvariantteihin kuolleiden määriä.

Varhaisten merkkien perusteella niin sanottu Britannian koronavariantti voi olla tappavampi kuin aiemmin levinneet viruskannat. BBC:n mukaan Iso-Britannian pääministeri Boris Johnson kertoi asiasta perjantaina.

Muuntovirusta tutkinut tutkijaryhmä on tiedottanut Britannian hallitusta aiheesta. Tulokset ovat tutkijoiden mukaan vielä alustavia. Virusvariantin tiedetään jo olevan aiempia viruskantoja herkemmin leviävä.

− Sen lisäksi, että se leviää nopeammin, nyt näyttää myös olevan todisteita siitä, että uusi variantti saattaa olla yhteydessä korkeampaan kuolleisuuteen, Boris Johnson sanoi.

Johnsonin mainitsemat todisteet ovat peräisin matemaatikoilta, jotka ovat analysoineet uuteen ja vanhoihin virusvariantteihin kuolleiden määriä. Hallituksen johtava tiedeneuvonantaja Sir Patrick Vallance painottaa, että tuloksissa on vielä paljon epävarmuuksia.

Uusi variantti havaittiin ensimmäisen kerran Kentissä syyskuussa. Siitä on tullut epidemian hallitseva viruskanta ainakin Englannissa ja Pohjois-Irlannissa. Se on levinnyt myös kymmenissä muissa maissa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt