Björn Wahlroos. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Björn Wahlroos: Kaikki möröt ovat tulossa maaliin

Tälle vuodelle yritysjohtaja ennustaa varovasti nousevia korkoja ja paluuta normaalitilaan.

Sammon hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos ennustaa markkinoille tästä vuodesta viimevuotista tasaisempaa. Hänen mukaansa kaikki möröt, kuten kauppasota ja Brexit, jotka ovat vaikuttaneet osakemarkkinoihin ja aiheuttaneet markkinoilla heiluntaa, ovat nyt tulossa maaliin.

– Markkinoiden tilaa kuvaa hyvin se, että tammikuussa käytiin viikon sisällä suurimman katastrofiskenaarion, Iranissa tapahtuvan maailmansodan syttymisen äärellä, ja yhtäkkiä muutama päivä myöhemmin sekä S&P että Dow Jones ovat all time high’ssa ja kaikki näyttää ihan euforiselta. Kaikki tämä tapahtui kolmen päivän sisällä. Ja kukaan ei oikeastaan kysy, mitä on tapahtunut, Wahlroos toteaa Mandatumin sivuilla.

Wahlroos on mukaan toivoa EU:lle tuo myös Euroopan Keskuspankin uuden pääjohtajan valinta. Hän pitää Christina Lagardea taitavana.

– Luulen, että rouva Lagarde tulee pääsääntöisesti jatkamaan Mario Draghin omaista varovaisen ekspansiivista rahapolitiikkaa. Ja hän ei missään tapauksessa rakenna mitään saksalaisten Bundesbankin perinnön jatketta EKP:hen. Tämä on tärkeä asia, koska jos näin mennään eteenpäin, moni asia Euroopassa liikkuu marginaalisesti parempaan suuntaan ja elämme vuonna 2020 varovasti nousevien korkojen ympäristössä ja paluussa jonkinlaiseen normaalitilaan rahamarkkinoilla, Wahlroos uskoo.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt