Bill Gates. / Sky News

Bill Gates: Koronatartunnat kuihtuvat lähes olemattomiin

Monille länsimaille arvioidaan kertyvän ylijäämää koronarokotteista lähikuukausien aikana.

Microsoftin perustaja Bill Gates uskoo maailman palaavan pandemiaa edeltäneeseen normaalitilaan vuoden 2022 loppuun mennessä.

Hän arvioi koronavirustartuntojen määrän romahtavan eri puolilla maailmaa lähes olemattomalle tasolle, kunhan rokotehankkeet etenevät riittävän pitkälle.

– Seuraavan kolmen tai neljän kuukauden aikana Yhdysvalloille ja muille kehittyneille valtioille alkaa kertyä rokotteista ylijäämää. Yhdysvallat, Britannia ja muut voivat huolehtia, että niitä toimitetaan myös kehittyviin maihin, Bill Gates sanoi Sky Newsin haastattelussa.

Tutkijoiden huolena on ollut koronavirusepidemian kiihtyminen muun muassa Brasiliassa ja Intiassa, mikä on lisännyt riskiä uusien ja mahdollisesti vaarallisempien virusmuunnosten leviämisestä.

Bill Gates huomautti, että koronakuolleisuus on jäänyt pandemian aikana yllättävänkin matalaksi köyhemmissä valtioissa.

– Se ei ole reilua, että rokotamme nyt 30-vuotiaita Britanniassa ja Yhdysvalloissa, mutta Brasiliassa ja Etelä-Afrikassa tätä ei ole vielä saatu tehtyä 60-vuotiaiden osalta. Mutta kolmen tai neljän kuukauden kuluessa rokotteita tulee riittämään pahimmille epidemia-alueille, Gates totesi.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt