X
SULJE MAINOS

Berlusconi joutuu pulittamaan ex-vaimolleen 100 000 euroa päivässä

Milanolainen vetoomustuomioistuin on vahvistanut alemman oikeusistuimen tuomion puoluejohtaja, liikemies Silvio Berlusconin avioerokorvauksesta.

Viime joulukuussa milanolainen oikeusistuin antoi kolmivuotisen käsittelyn jälkeen päätöksen, jonka mukaan Berlusconi joutuu maksamaan entiselle vaimolleen Veronica Lariolle vuosittain 36 miljoonaa euroa, eli kolmisen miljoonaa euroa kuukaudessa ja 100 000 euroa päivässä.

Oikeus perusteli ratkaisua Italian korkeimman oikeuden aikaisemmilla päätöksillä, joiden mukaan heikommassa taloudellisessa asemassa olevan puolison on voitava avioeron jälkeen nauttia vastaavasta elintasosta kuin hänellä oli avioliiton aikana.

Mitään muuta omaisuutta, esimerkiksi 78 miljoonan euron huvilaa, Lario ei vaatimuksestaan huolimatta joulukuisen päätöksen mukaan saanut.

Berlusconi valitti tuomiosta. Keskiviikkona antamassaan päätöksessä vetoomustuomioistuin katsoi, että Lariolle ei kuulu korvausta niiltä kuukausilta, jotka hän vielä viime vuonna asui huvilalla. Tämä ei kuitenkaan tehnyt kovin suurta lommoa Larion talouteen.

Berlusconilla on vielä mahdollisuus valittaa tuomiosta.

Veronica Lario ja Silvio Berlusconi olivat naimisissa 22 vuotta. Rouva työlääntyi lopulta miehensä juhlintaan nuorten neitosten kanssa, joista hän antoi myös lausuntoja Italian medialle. Lario muun muassa katsoi kemujen ”loukanneen hänen arvokkuuttaan naisena”. Avioeroa haki Lario.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt