X
SULJE MAINOS
Bensiinin hinta ei ole ollut näin korkealla 2000-luvun aikana. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Bensiinilitra kohta kaksi euroa – ”Miten tässä näin kävi, keskusta?”

Kokoomuksen Timo Heinonen herättelee polttoaineen hintaan.

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen päivittelee polttoaineen kovaa hintaa.

Hän viittaa Twitterissä tästä löytyvään Taloussanomien juttuun. Siinä kerrotaan, että Suomen kalleinta polttoainetta myydään nyt Utsjoen Seolla. Litra 95E-bensiiniä maksaa siellä jo 1,970 euroa.

– Tästä ne vihreät nauttivat ja me maalaiset kärsimme, bensa-asemalla Kallislahdessa haastateltu tankkaaja Pentti Kuvaja lataa jutussa.

Timo Heinonen suuntaa sanansa keskustapuolueelle.

– Miten tässä arvon keskusta taas näin kävi?, hän toteaa.

Bensiini on nyt kalliimpaa kuin koskaan aiemmin 2000-luvun aikana. Taustalla on raakaöljyn maailmanmarkkinahinnan nousu.

Liikennepalvelukauppiaat ry:n toimitusjohtaja Jari Salonen muistutti kuitenkin tällä viikolla Keskisuomalaisessa Suomen verotuksesta. Polttoaineen hinnasta kaksi kolmasosaa koostuu erilaisista veroista

– Jos öljyn maailmanmarkkinahinta nousee sentillä, pumppuhinta nousee kolmella. Verottaja huolehtii hinnannoususta, ja nousu kumuloituu koko ajan. Lisäksi tulevat öljy-yhtiöiden ja polttoainekauppiaiden katteet, jotka ovat pienet tai erittäin pienet, Salonen sanoi.

ST1:n toimitusjohtaja Mika Wiljanen puolestaan arvioi Taloussanomien haastattelussa, että hinnat voivat nousta nykyistä korkeammallekin, mutta tuskin ”kovin hurjasti”.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt