Verkkouutiset

Bensaveroon tulee erikoinen ”Soini”-pykälä

Bensaveron nosto oli kivuliasta erityisesti perussuomalaisille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hallitus päätti kehysriihessä korottaa bensaveroa. Korotuspaine tulee makeisveron poistosta, joka on välttämätön EU-säädösten takia.

Sadan miljoonan lovi otetaan siis bensaveron korotuksella. Verkkouutisten tietojen mukaan pöydällä oli muitakin veronkorotusvaihtoehtoja, kuten arvonlisäveron alhaisten kantojen nosto, mutta lopulta hallitus päätyi bensaveroon. Sen nostoa helpottaa raakaöljyn hinnanlasku, joka on laskenut merkittävästi polttoaineiden hintoja.

Bensaveron nosto oli kipeä paikka perussuomalaisille, jotka ennen vaaleja profiloituivat energiaverojen korotusta vastustajina. Timo Soini sai kuitenkin neuvoteltua bensaveroon eräänlaisen ”Soini-pykälän”.

Hän kertoi illan tiedotustilaisuudessa, että jos raakaöljyn maailmanmarkkinahinta nousee 80 dollariin tynnyriltä, päätöstä arvioidaan uudestaan. Soinin mukaan korotus voitaisiin jopa perua tällöin.

Raakaöljyn hinta on tosin tällä hetkellä kaukana Soinin rajasta eli alle 37 dollarissa tynnyriltä,

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)