Ben Zyskowicz. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Ben Zyskowicz: Tulee uusia viranomaisia ja lisää veroja

Kokoomuksen kansanedustajan mukaan yksikään asiantuntija ei tue 18 maakunnan mallia.

– Säätytalolla on sovittu soten hallinnosta – siis hallinnosta – mihin jäi se, että sotessa keskeisintä on se, että ihmiset pääsevät jonoista hoitoon. Keskeisintä on se, ettei tarvitse jonottaa perusterveydenhuollossa niin kuin tähän saakka, kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz toteaa Verkkouutisten BenTV:ssä.

– Ei siitä ole vielä sanaakaan – mutta hallinnosta on sovittu. Tulee taas ne 18 maakuntaa juuri kun kokoomus oli päässyt niistä eroon, hän jatkaa.

Hallitusneuvotteluja vetävä SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne kertoi torstaina, että soten hallintomallista on päästy sopuun. Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistus aiotaan toteuttaa keskustan ajamalla 18 maakunnan mallilla. Pääkaupunkiseudulle sorvataan erillisratkaisua. Muun muassa Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.) on suhtautunut suunnitelmiin epäillen.

Ben Zyskowicz toteaa maakuntien merkitsevän Suomeen uusia poliitikkotoimielimiä, uusia viranomaisia, uusia vaaleja ja lisää veroja. Hänen mukaansa Suomesta ei löydy ainoatakaan asiantuntijaa, joka pitäisi 18 sote-alueen mallia parhaana. Zyskowicz muistuttaa, kuinka hallitusta nyt muodostavat entiset oppositiopuolueet arvostelivat viime kaudella hallitusta siitä, ettei sote-asiantuntijoita niiden mukaan kuunneltu.

– No onko nyt kuultu? Jos tiedätte ensimmäistäkään sote-asiantuntijaa, joka pitää 18 maakuntaa sopivana määränä – kun me tiedämme, että se on aivan liikaa – mutta jos tiedätte ensimmäistäkään, ilmiantakaa hänet minulle, Ben Zyskowicz toteaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt