Ben Zyskowicz. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Ben Zyskowicz: Tämäkö oli hallituksen suunnitelma al-Holista?

Kokoomusedustajan mukaan hallitus yritti piiloutua virkamiehen selän taakse.

Kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowiczin mukaan ”hallitus on täynnä poliittisia pelkureita”. Hänen mukaansa hallitus aikoi piiloutua yksittäisen virkamiehen selän taakse al-Holin vaikeassa tilanteessa.

– Ajatelkaa nyt. Niin vaikea ja poliittisesti ja arka asia kuin päätös siitä, että pyritäänkö sieltä auttamaan lapset vai lapset ja aikuiset tänne Suomeen, niin hallitus ajatteli, että tämä asia, poliittinen vaikea ratkaisu, sälytetään yksittäisen virkamiehen harteille ja hallitus menee sitten hänen taakseen piiloon, Zyskowicz sanoo Verkkouutisten BenTV:ssä.

– Ilmeisesti ajatuksena oli julkisuudesta päätellen, että vasta sitten kun nämä lapset ja aikuiset ja kaikki halukkaat olisi tuotu Helsinki-Vantaan lentoasemalle, olisi eduskunta, tasavallan presidentti ja Suomen kansa asetettu tapahtuneiden tosiasioiden eteen.

Kokoomusedustaja kertoo, mitä hänen puolueensa on mieltä al-Holin tilanteesta.

– Me olemme ehdottomasti sitä mieltä, että varsinkin pienimpiä lapsia pitää pyrkiä auttamaan. Mutta näitä aikuisia, jotka vapaaehtoisesti ovat menneet julman ja barbaarisen terroristijärjestön palvelukseen tai ainakin tueksi, niin heitä ei omaehtoisesti pidä lähteä Suomeen noutamaan.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt