X
SULJE MAINOS
Ben Zyskowicz. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Ben Zyskowicz: Tämä on sosialistista tasa-arvoa, SDP

Kansanedustaja pitää puolueen kantaa koronatodistuksesta käsittämättömänä.

Kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz muistuttaa kokoomuksen esittäneen monien muiden maiden kaltaista koronatodistusta, jonka avulla yhteiskunnan avaamista voitaisiin vauhdittaa.

Sen myötä konserttien, teatteriesitysten ja festivaalien kaltaisia tilaisuuksia avattaisiin henkilöille, joilla olisi esittää todistus rokotuksesta, tuoreesta negatiivisesta virustestistä tai taudin aiemmasta sairastamisesta.

Ben Zyskowicz hämmästelee pääministeri Sanna Marinin (sd.) ja perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.) nihkeää suhtautumista ajatukseen.

– Että ei voida tehdä niin, että avataan vain joillekin. Vaan pitää ehkä odottaa kuukausia, jotta tilaisuudet voidaan avata apposen auki kaikille, Ben Zyskowicz sanoo Verkkouutisten BenTV:ssä.

– Eli SDP:n mielestä on parempi, että yrittäjät ovat edelleen yrittämättä sekä alihankkijat, muusikot, näyttelijät ja ravintoloiden työntekijät ilman töitä. Parempi, että pidetään paikat kokonaan kiinni kuin että avattaisiin sille porukalle, jolla on esittää tällainen koronatodistus. Tämä on käsittämätöntä, Zyskowicz jatkaa.

Hänen mukaansa puolueen asenne kuvastaa sosialistista tasa-arvoajattelua.

– Jos sinulla on yksi lehmä ja minulla ei yhtään, niin otetaan sinultakin se yksi lehmä pois. Sitten me olemme tasa-arvoisia.

Tilannetta on verrattu julkisessa keskustelussa ajokortteihin, joita kaikki eivät voi hankkia esimerkiksi terveydellisistä syistä.

– Tehdään sitten niin, että kukaan ei aja autoa. Odotetaan, kunnes teknologia kehittyy niin pitkälle, että aivan kaikki voivat ajaa autoa, Ben Zyskowicz vertaa.

Osa oikeusoppineista on kertonut pitävänsä mahdollista koronatodistusta perustuslain vastaisena, vaikka niitä on otettu käyttöön tai suunniteltu monissa muissa länsimaissa.

– Ajatelkaa Tanskaa ja muuta Eurooppaa, jossa näin jo toimitaan. Voi niitä tanskalaisia ja muita eurooppalaisparkoja, joilla nämä perusoikeudet eivät ole kunnossa toisin kuin Suomessa. Täällä muutama perusoikeusprofessori kertoo, että näin ei saa tehdä. Aivan käsittämätöntä, Ben Zyskowicz toteaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt