Ben Zyskowicz. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Ben Zyskowicz: Tällainen puhe ei ansaitse syytesuojaa

Kokoomusedustaja äänesti syytesuojan poistamisen puolesta.

Eduskunta torjui viime viikon perjantaina syytteen nostamisen kansanedustaja Juha Mäenpäätä (ps.) vastaan puheesta, jossa hän oli rinnastanut turvapaikanhakijat vieraslajeihin.

Kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz äänesti syytesuojan poistamisen puolesta. Hän perustelee Verkkouutisten BenTV:ssä kantaansa.

– Minusta ihmisryhmän, tässä tapauksessa turvapaikanhakijoiden, rinnastaminen tuhottaviin eläimiin ja kasveihin on sellaista toisten ihmisten ihmisarvon ja ihmisyyden kiistämistä ja riistämistä, että tällainen puhe ei mielestäni ansaitse syytesuojaa, vaikka puhe olisi pidetty eduskunnassa, Zyskowicz sanoo.

– Vaikka tiedän, että Suomessa ei ole tapahtumassa mitään pahaa, on liian moni hirmuteko tässä maailmassa alkanut sillä, että joltain ihmisryhmältä on kiistetty ihmisarvo vertaamalla heitä ijettäviin eläimiin, kuten rottiin.

Perustuslain mukaan kansanedustajalla on eduskunnassa oikeus vapaasti puhua kaikista keskusteltavana olevista asioista sekä niiden käsittelystä. Kansanedustajan syytesuojan purkaminen olisi vaatinut taakseen viiden kuudesosan enemmistön.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt