X
SULJE MAINOS
Ben Zyskowicz. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Ben Zyskowicz: Sosialistinen tasa-arvokäsitys ei sovi nykypäivän Suomeen

Kokoomusedustaja ei näe syitä sille, miksi rokotepassi olisi perustuslain vastainen.

Kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz ihmettelee, mihin oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin (r.) keväällä lupaama selvitys koronatodistuksen käyttöönotosta viipyy.

Henriksson lupasi keväällä selvittää koronapassin ”oikeudelliset edellytykset”.

– Oikeudellisilla edellytyksillä tarkoitetaan sitä, ettei se olisi vastoin perustuslakia. Minä en ymmärrä, miten se edes voisi olla vastoin perustuslakia, kun ei se ole muissakaan Euroopan maissa, joissa yhdenvertaisuus on voimassa, Ben Zyskowicz ihmettelee Verkkouutisten BenTV:ssä.

– Ja kun siinä tuettaisiin taiteilijoiden ja yrittäjien mahdollisuuksia toteuttaa heidän perustuslaillisia oikeuksiaan, eli oikeutta työhön ja elinkeinovapautta, niin miten se voisi olla perustuslain yhdenvertaisuussäännöksen vastaista. Onhan asiakkaiden terveyden suojelu erittäin hyvä perustelu asettaa heidät eriarvoiseen asemaan, kokoomusedustaja sanoo.

– Mihin se selvitys on jäänyt? Hei Henriksson, selvitittekö te, ja mihin se on jäänyt?, hän kysyy.

Koronapassilla pääsisivät asioimaan ne ihmiset, jotka ovat sairastaneet taudin, jolla on rokotus tai tuore negatiivinen testitodistus. Passilla pääsisi esimerkiksi konsertteihin, teattereihin ja  näyttelyihin.

Kokoomus ehdotti rokotepassia jo keväällä. Zyskowiczin mukaan ajatus tyrmättiin alkuun pääministeripuolue SDP:n suunnasta ideologisin perustein.

– Onhan se niin väärin, että jotkut voisivat päästä johonkin, kun kaikki eivät voisi päästä kaikkialle. Ymmärrettyään, että tällainen klassinen sosialistinen tasa-arvokäsitys ei kauhean hyvin sovi nykypäivän Suomeen, niin he asettuivat sille kannalle – ja myös koko hallitus – että kyllä, tällainen voidaan ottaa käyttöön, mikäli siihen on oikeudelliset edellytykset.

Zyskowiczin mukaan Suomessa tulisi valmistautua  koronatodistuksen käyttöönottoon ennalta myös lainsäädännöllisesti, jos tilanne muuttuukin sellaiseksi, että joudutaan taas rankkoihin rajoituksiin. Aikaa on hänen mukaansa tuhlattu jo liikaa.

– Hallitus, missä teidän selvityksenne viipyy?, kokoomusedustaja kysyy.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt