Kokoomus on esittää kotitalousvähennyksen nostoa. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Ben Zyskowicz: Sanna Marinin hallituksella outo ideologinen ongelma

Kokoomusedustaja kysyy, johtuuko kotitalousvähennyksen vastustus piikayhteiskunnan pelosta.

Kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz ihmettelee Sanna Marinin (sd.) hallituksen nuivaa suhtautumista kotitalousvähennystä kohtaan.

Kokoomus on esittänyt kotitalousvähennyksen leikkauksen perumista ja vähennyksen nostamista. Aiheesta käytiin keskustelu torstaina eduskunnan kyselytunnilla.

Ben Zyskowiczin mukaan kotitalousvähennyksen parannus tukisi suomalaista työllisyyttä ja yrittäjyyttä ja estäisi harmaata taloutta.

− On se jännä juttu, että tämä Marinin hallitus, joka ei ole pystynyt säästämään eikä leikkaamaan mistään, niin juuri kotitalousvähennyksestä he ovat leikanneet, Zyskowicz sanoo Verkkouutisten BenTV:ssä.

− Pääministeri Marin saa itse siivota vessansa, jos haluaa. Mutta onko hän sitä mieltä, että kaikkien pitkää päivätyötä tekevien ihmisten pitää itse siivota vessansa? Ja onko se joku piikayhteiskunta, jos siihen voi palkata ulkopuolista siivousapua? Zyskowicz kysyy.

Hänen mukaansa ”jokin ihmeellinen ideologinen ongelma tällä Marinin vasemmistohallituksella on tämän kotitalousvähennyksen kanssa”.

Kokoomus on esittänyt myös superkotitalousvähennystä yli 75-vuotiaille. Sillä tuettaisiin Zyskowiczin mukaan heidän kotona asumistaan.

− Myös sitä olemme esittäneet, että ne, jotka eivät voi veroista tehdä vähennyksiä, niin nämä vanhukset saisivat muuten tätä tukea hyödyksi.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt