Ben Zyskowicz eduskunnan suullisella kyselytunnilla. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Ben Zyskowicz: Punavihreät sovittavat saman koon sukkahousuja kaikille

Kokoomusedustajan mukaan hallituksen esitys loukkaa perus- ja ihmisoikeuksia.

Kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowiczin mukaan hallitus on epäonnistunut pahasti ravintolarajoitusten suhteen.

– Olin viikko sitten telkkarin (Ylen) A-Talkissa ja sanoin jo siellä, ettei kaikkia erilaisia kahviloita, ravintoloita, huoltoaseman baareja ja muita voi kohdella samalla tavoin kaikkialla maassa. Torstaina eduskunnan perustuslakivaliokunta totesi, että hallituksen esitys, jossa yritettiin sovittaa yhden koon sukkahousuja kaikille ravintolatyypeille ja kaikkialla maassa, on perustuslain vastainen, hän sanoo Verkkouutisten BenTV:n uusimmassa jaksossa.

Zyskowicz viittaa hallituksen lakiesitykseen, joka olisi jatkanut ravintolarajoituksia nykyisellä tavalla. Tällä hetkellä erityyppisten ravintoloiden toiminta rajoitetaan joka puolella maata samoin perustein, vaikka tautitilanne alueilla on erilainen. Perustuslakivaliokunta torjui hallituksen esityksen ja katsoi, että rajoitukset on ulotettava vain niille alueille, joissa ne ovat välttämättömiä koronan torjumiseksi.

Perustuslakiasiantuntijat ovat kritisoineet hallituksen esittämiä ravintolarajoituksia. Yksi heistä on valtiosääntöoppinut oikeustieteen professori Pauli Rautiainen.

– Hän totesi, että tämä on hallituksen epäonnistunein esitys vuosikymmeniin. Se on paljon sanottu, Zyskowicz sanoo. (toim.huom.: oikaisu jutun lopussa)

Kokoomusedustaja kertoo osallistuneensa A-Talk -ohjelmaan vihreiden kansanedustaja Iiris Suomelan kanssa.

– Hän sanoi, että on vaikea eritellä eri kahvila- ja ravintolatyyppejä, kun niitä ei ole laissa määritelty. Outoa tämä vihreiden suhtautuminen näihin perus- ja ihmisoikeuksiin. Kun kyse on tavallisten suomalaisten kahvila- ja ravintolayrittäjien elinkeinovapaudesta, omaisuudensuojasta ja perus- ja ihmisoikeuksista, niin silloin tällainen byrokraattinen este sopii (vihreille) hyvin, Zyskowicz ihmettelee.

– Onhan se hassua, että meillä hallitus korostaa olevansa nimenomaan perus- ja ihmisoikeusmyönteinen ja sitten se tekee tämmöisiä esityksiä, joissa niitä loukataan oikein kunnolla.

 

Oikaisu launtaina 17.10 klo 15:57: Pauli Rautiaisen twiitti ”hallituksen epäonnistunein esitys vuosikymmeniin” ei liittynyt raintolarajoitusesitykseen vaan esitykseen maahantulorajoituksista. Myös sen perustuslakivaliokunta tyrmäsi.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt