Ben Zyskowicz PS-salaliittoon uskoville: Elämä on mielenkiintoista, jos näkee ympärillään tuollaista

Kokoomuksen kansanedustajan mukaan ei ollut mitään tietoa loikkaavien perussuomalaisten määrästä.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Ben Zyskowicz puhuu Verkkouutisten BenTV:ssa äskeisestä kuumasta minihallituskriisistä ja perussuomalaisten hajoamisesta.

Oliko tapahtumien taustalla salaliitto, jossa näyttäessään punaista korttia Jussi Halla-aholle hallitus jo tiesi, että keittiön kautta saadaankin perussuomalaisista puolet uuteen ryhmään ja sitä kautta hallitusyhteistyö jatkumaan?

– Elämä on mielenkiintoista, jos näkee ympärillään paljon salaliittoja, Ben Zyskowicz vastaa ironisesti.

– Mutta tässä tällaista salaliittoa ei todellakaan ollut. Olin monissa sellaisissa keskusteluissa mukana pitkin viikkoa Petterin (Orpo) johdolla, joissa päädyimme siihen, viime kädessä Petterin puolelta, että me emme voi jatkaa Halla-ahon johtamien perussuomalaisten kanssa hallitusyhteistyötä.

– Tässä vaiheessa ei ollut mitään tietoa siitä, että sieltä tulee 20 kaveria (entistä PS:n kansanedustajaa), ja sanoo että mitenkäs jos jatkaisitte meidän kanssa nykypohjalla nykymiehityksellä.

Zyskowiczin mukaan ilma oli totta kai täynnä huhuja yksittäisistä muihin puolueisiin tai uuteen sirpaleryhmään siirtyvistä PS:n kansanedustajista, joiden tukea voitaisiin saada, jos Rkp ja Kd tulevat uuteen hallitukseen.

– Mutta tällaisesta, näin massiivisesta liikkeestä ei todellakaan ollut mitään tietoa.

Kommentit