Ben Zyskowicz. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Ben Zyskowicz perustulosta: Työssäkäyvä elättää sitä, joka ei viitsi tehdä töitä

Kokoomuksen kansanedustajan mukaan nyt keskustelussa olevat perustulomallit eivät ole realistisia.

Kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowiczin mukaan perustulo tarkoittaisi sitä, että työssäkäyvät joutuisivat maksamaan niiden elämisen, jotka eivät haluaisi tehdä töitä, vaikka sitä olisi tarjolla.

Zyskowicz kommentoi Verkkouutisten BenTV:ssä Helsingin Sanomien puoluejohtajapaneelia, jossa aiheena oli sosiaaliturvan uudistaminen. Hän kertoo miettineensä, ymmärsivätköhän kaikki, mitä tarkoittaa keskustelua hallinnut sosiaaliturvan vastikkeellisuus.

– Perustulo on käsitteenä on tietysti söpö, pehmeä ja pörröinen, mutta se tarkoittaisi siis sitä, että töihin menevät kustantavat niidenkin ihmisten elannon, jotka eivät välitä mennä töihin, vaikka olisi sopiva työpaikka tarjolla.

– Jos olet työikäinen ja työkykyinen ihminen, ja sinulle on tarjolla sopivaa työtä, niin sinun tulee ottaa työpaikka vastaan, Zyskowicz linjaa.

Zyskowiczin mukaan tällaisen ajattelun vastapuolella ovat vihreät, vasemmistoliitto ja keskusta, jotka ”haihattelevat perustulon perään”. Hän kertoo toivovansa, että joku puolueista tarjoaisi keskusteluun realistisen perustulomallin.

– En ole sellaista nähnyt. Esimerkiksi se, mitä nyt Suomessa kokeillaan perustulokokeiluna, maksaisi 11 miljardia.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt