Verkkouutiset

Ben Zyskowicz: Perheenyhdistämisen ehtoja tiukennetaan kaikkialla

Onnistunut kotouttaminen on sekä turvapaikanhakijan että koko suomalaisen yhteiskunnan ehdoton etu, sanoo Ben Zyskowicz.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Ben Zyskowicz (kok.) kommentoi Verkkouutisten BenTV:ssä turvapaikanhakijoiden perheenyhdistämisen kiristämisen haukkumista. Hän sanoo ymmärtävänsä kritiikkiä nimenomaan turvapaikanhakijan näkökulmasta.

Asialla on kuitenkin myös toinen puoli, jota suomalainen lainsäätäjä ei voi sivuuttaa.

– Kaikkialla Euroopassa perheenyhdistämiselle on asetettu ehtoja ja kaikkialla Euroopassa – myös muissa pohjoismaissa – näitä ehtoja tiukennetaan, Zyskowicz sanoo.

– Jos Suomi ei tekisi samoin, me olisimme poikkeuksellisen vetovoimainen maa. Haluammeko todella, että tänäkin vuonna – ja ensi vuonna ja seuraavana – Suomeen saapuu halki koko Euroopan, tänne Pohjan perukoille, kymmeniä tuhansia, esimerkiksi irakilaisia turvapaikanhakijoita?

– Mikä olisi meidän mahdollisuutemme onnistua kotouttamisessa, jos määrät olisivat jatkuvasti tällaisia, Zyskowicz kysyy.

Ja vastaa itse:

– Epäonnistuisimme takuuvarmasti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)