Ben Zyskowicz. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Ben Zyskowicz: Pankaa nyt se lentokenttä kuriin

Kokoomusedustajan mukaan riskimaista palaavat on asetettava tiukkaan karanteeniin.

Kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz patistaa pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitusta toimiin, joilla koronan toinen aalto nitistetään. Hänen mukaansa hallitus on hidastellut.

– Tv-uutiset kertoi eilen torstai-iltana, että hallitus on vauhdilla ryhtynyt tämmöisiin toimiin. Tuli mieleen vähän Pohjois-Korean tv-uutisten lukija, joka sanoi, että sankarillinen hallituksemme on siihen ja siihen ryhtynyt. Hallitus ei nimittäin ole ryhtynyt vauhdilla, vaan päinvastoin se on hidastellut. Se on sanonut, että katotaan sitten, jos täällä on toinen aalto niin sitten tehdään. Se on ihan väärä taktiikka, nyt pitää tehdä, Zyskowicz sanoo Verkkouutisten BenTV:n uusimmassa jaksossa.

Kokoomusedustajan mukaan hallituksen on ryhdyttävä toimiin, joilla torjutaan koronaa ilman yhteiskunnan sulkemista.

Zyskowiczin mukaan testaamista on lisättävä.

– On aivan järjetöntä, että ihmiset joutuvat jonottamaan testeihin eivätkä pääse. Lisää testausta joka paikkaan matalalla kynnyksellä oireellisille ja oireettomille.

Kansanedustaja vaatii myös nykyistä tiukempia toimia lentokentälle. Hänen mukaansa viime kevään virheistä ei ole otettu opiksi.

– Lehdistä saa lukea juttuja, kun ihmiset tulevat mistä päin maailmaa tahansa, saavat jonkun lapun käteen ja that’s it. Pankaa nyt se lentokenttä kuriin! Kaikki jotka tulevat rajoitusmaista ja punaisen listan maista on pantava todelliseen karanteeniin eikä mihinkään suositukseen, Zyskowicz sanoo.

– Kaiken kaikkiaan pitää pyrkiä vähentämään aiheetonta matkustamista ja lomamatkailua. Joutuminen karanteeniin voisi ennaltaehkäistä sitä.

Zyskowicz ei ymmärrä, miksi hallitus ei saa aikaiseksi maskisuositusta.

– Antakaa nyt se maskisuositus vaikkapa alueellisesti, jotta ruuhkabusseissa, konserteissa ja muualla, jossa maskeja tarvitaan, niin niitä myös todella käytettäisiin.

Zyskowiczin mukaan toimenpiteillä on kiire.

– Jos nykyinen lainsäädäntö ei mahdollista näitä karanteenijuttuja sun muita, niin muutetaan lakia. Jos eduskunta ei ole koolla, niin eduskunnan saa koolle. Eli eduskunta koolle vaikka viikon päähän muuttamaan näitä lakeja, jos hallituksen esitykset ovat valmiina. Nyt on kiire.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt